30 TISUĆA

FOTO Đurđevački rasadnik spreman za jesensku sadnju, grad će uskoro zašareniti maćuhice

Ovih je dana u rasadnik stiglo 30 tisuća komada sadnica maćuhica koje će još neko vrijeme provesti u rasadniku dok ne budu spremne za sadnju.

08:51h
0
Foto: Grad Đurđevac

Đurđevački parkovi, zeleni otoci na prometnicama, cvjetne žardinjere i lijehe pred javnim gradskim ustanovama te nogostupu svake jeseni mijenjaju boje i nasade, a u đurđevačkom rasadniku već su započele pripreme za jesensku sadnju.


Ovih je dana u rasadnik stiglo 30 tisuća komada sadnica maćuhica koje će još neko vrijeme provesti u rasadniku dok ne budu spremne za sadnju. Osim maćuhica rasadnik ima mnogo vrsta cvijeća i ostalog bilja koje se može kupiti, a trenutno u rasadniku ima i 3 tisuće komada spremnih sadnica lavande i 3 tisuće multiflora.

Prošle je godine proizvedeno čak 20 litara ulja od lavande, a osmišljen je i izgled bočica te je to sada poseban suvenir Grada Đurđevca.

Nakon što su uklonjene ljetnice mora se urediti i pripremiti zemljište, a s intenzivnom jesenskom sadnjom kreće se već u rujnu. Maćuhice će tako uskoro uljepšati okućnice i dvorišta građana, ali i đurđevačke parkove, ulice i druge javne površine.

čitam...