14.6 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
30 TISUĆA

FOTO Đurđevački rasadnik spreman za jesensku sadnju, grad će uskoro zašareniti maćuhice
F

Ovih je dana u rasadnik stiglo 30 tisuća komada sadnica maćuhica koje će još neko vrijeme provesti u rasadniku dok ne budu spremne za sadnju.

Ne propustite

Đurđevački parkovi, zeleni otoci na prometnicama, cvjetne žardinjere i lijehe pred javnim gradskim ustanovama te nogostupu svake jeseni mijenjaju boje i nasade, a u đurđevačkom rasadniku već su započele pripreme za jesensku sadnju.

Ovih je dana u rasadnik stiglo 30 tisuća komada sadnica maćuhica koje će još neko vrijeme provesti u rasadniku dok ne budu spremne za sadnju. Osim maćuhica rasadnik ima mnogo vrsta cvijeća i ostalog bilja koje se može kupiti, a trenutno u rasadniku ima i 3 tisuće komada spremnih sadnica lavande i 3 tisuće multiflora.

Prošle je godine proizvedeno čak 20 litara ulja od lavande, a osmišljen je i izgled bočica te je to sada poseban suvenir Grada Đurđevca.

Nakon što su uklonjene ljetnice mora se urediti i pripremiti zemljište, a s intenzivnom jesenskom sadnjom kreće se već u rujnu. Maćuhice će tako uskoro uljepšati okućnice i dvorišta građana, ali i đurđevačke parkove, ulice i druge javne površine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nismo baš "tako" dobri

Gospodarstvo u našoj županiji je zapravo – osrednje, jedino prosječna plaća radnika ulazi u top 10!

Podravka, Radnik, Carlsberg, Hartmann i još nekoliko većih kompanija "kičma" su županijskog gopspodarstva. No, što zapravo govore podaci poslovanja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×