24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
jagodice

FOTO Đurđevački vrtićarci izrađivali perjanice, oslikavali toteme i izrađivali šatore kako bi naučili više o Indijancima, čuvarima prirode
F

Zajedno su oformili centar indijansko selo u predsoblju, izradili te oslikali šator u kojem se djeca mogu igrati simboličke igre.

Ne propustite

Inicijativom djece u odgojnoj skupini Jagodice u Dječjem vrtiću Maslačak odgojiteljice su s njima počele provoditi projekt o Indijancima – čuvarima prirode.

Sve je započelo šetnjom gdje su djeca uočila grančice koje su bile naslonjene na drvo te ih podsjetile na indijanski šator. Sljedećeg dana izrazili su želju da crtaju indijance i izrađivaju perjanice. Kako su osmišljavali aktivnosti projekta djeca su sve više pokazivala interes za indijanske običaje, kulturu te njihov način življenja. Uz lagane zvukove indijanske glazbe izrađivali su indijanski nakit, oslikavali toteme, konje, izrađivali bubnjeve, frule i perjanice te šatore.

Zajedno su oformili centar indijansko selo u predsoblju, izradili te oslikali šator u kojem se djeca mogu igrati simboličke igre. Svakodnevno su boravili na zraku te igrali razne pokretne igre, plesali indijanske plesove, dozivali kišu i prepričavali priče oko logorske vatre. Odlučili su da će živjeti u skladu sa prirodom, čuvati je i paziti baš kao što su to nekad činili i indijanci.

Ovim projektom cilj je kod djece razvijati pozitivan stav prema okolini, drugim narodima, kulturi, razvijati govor, suradništvo u skupnom radu te prihvaćanje i poštivanje različitosti drugih. Najviše od svega cilj je poticati ljubav i poštovanje prema prirodi te životinjskom i biljnom svijetu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

[eTV] RIJEKE PRAVDE Kandidatkinja HSS-a Kristina Škoda Vajdić: Birajte promjene, učinimo Hrvatsku boljom i pravednijom!

Na listi koalicije Rijeke Pravde u IV. izbornoj jedinici, lista 13. redni broj 4. nalazi se članica Županijske skupštine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×