SLIKARI I KIPARI

FOTO Đurđevčani pokazali veliko srce, pokrenuli humanitarnu akciju i pomogli obiteljima Markuševca

Grad Đurđevac ovom prilikom donirao je sliku zaštitnika sv. Jurja, također na aukciji kupivši jednu od slika vrijednu pet tisuća kuna.

11:04h
0
Foto: Grad Đurđevac

Slikari i kipari za Markuševec naziv je humanitarne akcije pokrenute nakon što je razoran potres 22. ožujka pogodio zagrebačko područje.

Pokrenuli su je Đurđevčanin Romeo Carek, koji živi u Markuševcu, te slikar Milan Stunja, česti sudionik likovnih kolonija Kota 505 – Čepelovečki breg. Kako bi se pomoglo stanovnicima čiji su domovi pretrpjeli veliku štetu, održane su već dvije likovne kolonije na kojima su se izrađivale slike za pomoć u obnovi.

Grad Đurđevac te članovi Udruge Peski-Art Đurđevac – Mirko Markešić, Ivan Rođak, Marija Stipan te Vesna Martinjak – pridružili su se akciji. Grad Đurđevac ovom prilikom donirao je sliku zaštitnika sv. Jurja, također na aukciji kupivši jednu od slika vrijednu pet tisuća kuna.

Inače, na aukciji se putem Facebooka moglo kupiti gotovo 300 likovnih radova pristiglih iz brojnih hrvatskih krajeva, ali i Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Sav prihod namijenjen je za popravak kuća u Markuševcu.

Podsjetimo, Grad Đurđevac nakon potresa ponudio je smještaj za deset obitelji u Hotelu Picoku u Đurđevcu te poslao kamione građevinskog materijala kako bi se oštećenja sanirala.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac