9.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 25. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
54+

FOTO Đurđevčanke sudjelovale na kreativnim radionicama u Zagrebu, predstavljena i modna revija njihovih radova
F

Na završnom performansu u Zagrebu, uz njih su bile i sve ostale članice ove vrijedne ženske đurđevačke udruge, te Edita Janković Hapavel, ravnateljica Muzeja grada Đurđevca.

Ne propustite

Kako se naša tradicija može realizirati i pokazati u suvremenom ruhu i biti zanimljiva za mlade, pokazano je u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. Pokazano je to na završetku projekta Novi hrvatski krpež, a preko umjetničkog performansa, na kojem su bili prezentirani i kreativni uradci, kao modni dodaci, i  članica Udruge žena grada Đurđevca, Sonje Janković i Marije Kožar.

One su, naime, uz 40-tak kreativnih žena starijih od 54 godine iz čitave Hrvatske, proteklih nekoliko mjeseci sudjelovale na radionicama u Zagrebu. Okupila ih je poznata zagrebačka dizajnerica Milena Rogulj i u sklopu europskog projekta 54+,te  Ministarstva kulture i ULUPUH-a, dala im mogućnost da pokažu svoju kreativnost u šivanju, pletenju, vezenju i heklenju. Njihove pojedinačne uratke ona je zanimljivo aplicirala na 15-tak odjevnih predmeta, točnije modernih ženskih haljina, koje su bili pokazani na završnom performansu, svojevrsnoj modnoj reviji. Radovi vrijednih Đurđevčanki su posebno dobro ocijenjeni.

– Sudjelovanje u ovom europskom projektu bila je prilika za širenje kreativnih znanja, ali i za  samopotvrđivanje i stjecanje novih poznanstava – rekla je na završnoj priredbi Sonja Janković.

Marija Kožar, potpredsjedinca Udruge žena grada Đurđevca je zaključila da je i preko ovoga projekta, koji je bio spoj različitih struka i umjetnosti, potvrđena širina kreativnih interesa članica Udruge žena grada Đurđevca. Na završnom performansu u Zagrebu, uz njih su bile i sve ostale članice ove vrijedne ženske đurđevačke udruge, te Edita Janković Hapavel, ravnateljica Muzeja grada Đurđevca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rođendan

FOTO Komunalac posjetio rodilište te darovao mame i bebe

U povodu 66. rođendana Komunalca, članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat sa svojim kolegama posjetila je koprivničko rodilište. U obilasku rodilišta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×