GODIŠNJA SKUPŠTINA

[FOTO] DVD Jagnjedovec  najavio gradnju novog vatrogasnog spremišta

Na skupštini su podijeljena uvjerenja o novim zvanjima, troje članove dobilo je zahvalnice za 30 i 50 godina u vatrogastvu, a četvero novih članova primljeno je u društvo. 

08:40h
0
Foto: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jagnjedovec održalo je u četvrtak 87. redovnu godišnju skupštinu.

Predsjednik DVD-a Renato Patrčević uvodnim se riječima obratio prisutnim članovima i gostima, a na samom početku zapovjednik Antonio Popijač govorio je o intervencijama i aktivnostima DVD-a.

– Lani u siječnju imali smo dvije intervencije na požarima dimnjaka, a u sljedećih tri mjeseca gasili smo tri požara otvorenog prostora. U svibnju smo održali vježbu na INA-inoj sabirnoj stanici Jagnjedovec, a početkom lipnja zbog nevremena smo imali više intervencija, od pranja ceste do ispumpavanja bunara i podruma. Nakon toga sudjelovali smo na vježbama u Starigradu i Bakovčicama te na velikoj vježbi Podravina 2019. u Legradu – rekao je zapovjednik Popijač.

Muška djeca nastupila su na natjecanju u Sigecu Ludbreškom gdje su osvojila drugo mjesto i u Leskovcu gdje su bili prvi. Podsjetimo, lani su jagnjedovečki vatrogasci dobili i opremu iz Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, a ove godine i kamion kojeg je VZG-u donirala Podravka.

I ove godine aktivno će raditi na prevenciji požara, edukacijama, sudjelovati na vježbama, a od većih investicija naveli su kupnju zemljišta te pripremu dokumentacije i izgradnju novog vatrogasnog spremišta.

Na skupštini su podijeljena uvjerenja o novim zvanjima, troje članove dobilo je zahvalnice za 30 i 50 godina u vatrogastvu, a četvero novih članova primljeno je u društvo.