POSJETILI KLADARE

FOTO Etno zbirka Bakina priča najljepši je način učenja o životu kakav je nekad bio, znaju to i mališani iz Osnovne škole Petra Preradovića

U tom ugodnom okruženju, poseban je doživljaj bio kada je baka Ivka sjela za tkalački stan i znalački počela provlačiti čunjak kroz niti.

13:33h
0
Foto: pitomaca.hr

Priliku za naučiti nešto više o životu, odnosno načinu života svojih predaka, imali su  učenici trećih razreda Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača. Upravo zato su se sa  svojim učiteljicama zaputili prema Etno zbirci Bakina priča u Kladarama te su učenje  realizirali u najljepšem mogućem okruženju.

– Ulaskom u preuređeni dio stare škole osjećali su se kao da su zakoračili u prošlost. Bogata zbirka starih predmeta koju čine kolovrat, tkalački stan i sve potrebno za obradu lana, posteljka, cvilidreta, tkani gunjevi, ručno šivana posteljina, ormari puni odjeće, pegla na žar, kredenci puni suđa, pisanje guščjim perom i tintom, nikoga nisu ostavili ravnodušnim – piše na stranicama Općine Pitomača.

U tom ugodnom okruženju, poseban je doživljaj bio kada je baka Ivka sjela za tkalački stan i znalački počela provlačiti čunjak kroz niti. Tepih je bivao sve veći, a bakine priče sve zanimljivije. U sadašnjost su se vratili puni dojmova.

 

 

čitam...