Sigurno na dva kotača

FOTO Evo zašto je danas koprivnički trg pun policije

12:40h
0
Policijska preventivna akcija Sigurno na dva kotača // Foto: Matija Gudlin

Cilj akcije je promicanje prometne kulture svih sudionika u prometu, a poglavito vozača mopeda i motocikla – kažu iz policije.

Ako se pitate zašto je Koprivnica danas puna policije, ne brinite, nije se ništa strašno dogodilo, a policija je tu upravo da bi se spriječile nesreće na cesti.


Na Zrinskom trgu danas, u subotu, održava se Preventivna akcija Sigurno na dva kotača.

Kako bi se smanjilo stradavanje ove kategorije vozača u prometu, ali i upozorili ostali sudionici u prometu na prisutnost brzih dvokotača, Postaja prometne policije Koprivnica u suradnji s Auto klubom Koprivnica, po sedmi puta organizira ovu preventivnu akciju.

U pomoć su im priskočili i mnogobrojnih moto klubovi s područja djelovanja policijske postaje.

– Cilj akcije je promicanje prometne kulture svih sudionika u prometu, a poglavito vozača mopeda i motocikla – kažu iz policije.

Defile vozača mopeda i motocikla // Foto: Matija Gudlin
Defile vozača mopeda i motocikla // Foto: Matija Gudlin

Osim izložbe mnogobrojnih mopeda i motocikla, posjetitelje je posebno zanimala vježba volontera Crvenog križa, koji su pružali pomoć unesrećenom vozaču mopeda i motocikla Pokazali su kako imobilizirati ozlijeđenog, pravilno skinuti kacigu te sve što je potrebno znati da se u prvim sekundama pomogne unesrećenom.

Održalo se i natjecanje u vožnji mopedom i motociklom na poligonu postavljenom od strane djelatnika Auto kluba Koprivnica.

Defile za sve smrtno stradale sudionike u prometu, odvijao se u uvjetima normalnog toka prometa, uz pratnju policijskih službenika motociklista.

Oko podneva, započelo je natjecanje u spretnosti vožnje na mopedu i motociklu, a po završetku natjecanja, oko 13 sati, bit će proglašeni najspretniji vozač mopeda i motocikala, dodjela nagrada te još jedna defile vožnja ulicama grada.

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta, na prometnicama se znatno povećala frekvencija prometa. Osim vozača bicikla na prometnicama sudjeluje i velik broj vozača mopeda i motocikla.

čitam...