Buiteraptor gonzalezorum

FOTO Festival Granje predstavio Prapticu

16:20h
0
Festival Granje // FOTO: festivalska arhiva

Festival Granje nakon tri dana rada predstavio je najnoviju skulpturu građanima Križevaca. Riječ je o praptici Buiteraptor gonzalezorum koju su izrađivali umjetnici Dragutin Ciglar Lao, Kristina Vuković te pokretač festivala Igor Brkić.

Četvrto izdanje festivala, nakon Mamuta, dinosaura T-Rexa i Sabljozubog tigra, otkrio je Prapticu, latinskog naziva Buiteraptor gonzalezorum. Autor festivala Igor Brkić inspiraciju je pronašao na izložbi patagonijskih divova koju je posjetio nedavno u Rijeci.

Izradom različitih životinja od granja, festival pokušava osvojiti simpatije publike i približiti umjetnost ljudima, pogotovo mlađoj generaciji i djeci, a ne treba zanemariti niti turistički potencijal mobilnog zoološkog vrta koji je smješten u gradskom parku kod bivše vojarne.

Festival su financijski i logistički potpomogli različiti donatori i sponzori, Grad Križevci, Županija Koprivničko Križevačka i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Pevec d.d., Mlinček Križevci i Križevačka pivovara.