PREDSTAVLJALI PODRAVINU I PRIGORJE

FOTO Folklorni ansambl Koprivnica oduševio Grke podravskim pjesmama i plesovima na međunarodnom festivalu folklora

- Upravo je i to pokazatelj kako kultura, ples i pjesma spajaju i začetnici su brojnih prijateljstava, a koliko je to vrijedno svjedoče sami koprivnički folkloraši koji su se u Koprivnicu vratili s pregršt novih uspomena i doživljaja, istaknula je N. Šešić.

09:14h
0
Foto: FA KC

Folklorni ansambl Koprivnica predstavljao je svoj grad, Koprivničko – križevačku županiju, u Grčkoj, na 43. Međunarodnom festivalu folklora Agrinio, u gradu Agriniu.

Sedmodnevnu turneju započeli su na Ohridu gdje su proveli dva dana, a zatim krenuli prema odredištu. Festival je, osim koprivničkih folkloraša, ugostio i grupe iz Češke, Italije, Turske, Brazila, Srbije, Irske i domaćina iz Grčke.

Na otvorenju festivala oduševili su sve prisutne podravskim pjesmama i plesovima, a za kraj su domaćine iznenadili izvedbom grčke tradicionalne pjesme Samiotisa.

– Osjećaj ponosa i radosti kod naših folkloraša bio je neopisiv. Kroz tri festivalske večeri nastupili smo u Agriniu, Aggelokastru, a festival je svečano završen na Trihonidi, najvećem prirodnom jezeru u Grčkoj – kazala je Nada Šešić, predsjednica FA Koprivnica.

Svoje putovanje završili su boravkom u Solunu, drugom po veličini gradu u Grčkoj, gdje su ih ugostili prijatelji iz folklorne grupe Hellas Liti, uz Bogatu grčku večeru i zajedničko druženje.

– Upravo je i to pokazatelj kako kultura, ples i pjesma spajaju i začetnici su brojnih prijateljstava, a koliko je to vrijedno svjedoče sami koprivnički folkloraši koji su se u Koprivnicu vratili s pregršt novih uspomena i doživljaja – istaknula je N. Šešić.