cifre

FOTO Forjan: Izgubilo se u proračunu 45 milijuna kuna, Jakšić: Projekti se provlače kroz dvije godine

Jakšić mu je odgovorio transparentno.

18:32h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Gradonačelnik Jakšić danas je na gradskom vijeću konstatirao o rezultatima za 2018. godinu.

– Imamo rezultat od 172 milijuna prihoda i 163 milijuna rashoda. Prihodi su nam 15 posto rasli, a rashodi četiri posto. Snaga i okret gospodarstva donijelo je nova radna mjesta i povećanje plaća. Veseli me rezanje deficita i što smo pokrenuli brojne projekte. Otvorilli smo si prostor za fiskalni kapacitet da ostvarimo neostvarene projekte – najavio je.

No, HDZ-ov Ernest Forjan se nije složio.

– Proračun je posložen prema željama i mogućnostima. Ne mogu se oteti od toga da se po putu izgubilo 45 milijuna kuna. Loše je to isplanirano. Gdje smo fulali i preračunali se, a na to smo upozoravali. To nam se ne bi trebalo događati – upozorio je.

Jakšić mu je odgovorio transparentno.

– Kada pričamo o planovima, u 2018. godini imali smo rast u prihodima, kao i u 2017. godine, a smanjili smo i rashode. Proračun za 2018. godini najbolje govori o porastu plaća i povećanju radnih mjesta. Smanjili smo i kreditnu zaduženost. Svi projekti moraju biti vidljivi u proračunu, neki od njih se provlače kroz dvije godine. Želimo da gospodarstvo prodiše i da možemo ostvariti velike projekte vezane uz škole – objasnio je.

čitam...
Loading...