23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Svečano u Đurđevcu

FOTO Gimnazijalci proslavili 60. rođendan škole, veselo glumili, debatirali i – naravno učili!
F

Jedan od dijelova je i scensko izražavanje na kojem je u 16 godina prošlo 120 članova koji su ukupno izveli 26 različitih tekstova.

Ne propustite

Đurđevački gimnazijalci, sadašnji i bivši te profesori slave 60. godišnjicu Gimnazije u Đurđevcu. Jedan od sadržaja je i projekt Zamisli i ostvari, održan u Domu kulture.

S proslave Dana gimnazije u Đurđevcu // Foto: Grad Đurđevac

Riječ je o suradnji dviju izvannastavnih aktivnosti i suradnji dviju gimnazijskih profesorica Jasne Vlahović i Ane Huzjak. One vode pedagoške radionice s ciljem rada na osobnom i socijalnom razvoju, odnosno o projektu vršnjačke podrške POINT i gimnazijske dramske skupine. POINT djeluje punih 20 godina i bilježi više od dvije stotine bivših i sadašnjih članova koji godinama provode pedagoške radionice.

S proslave Dana gimnazije u Đurđevcu // Foto: Grad Đurđevac

Jedan od dijelova je i scensko izražavanje na kojem je u 16 godina prošlo 120 članova koji su ukupno izveli 26 različitih tekstova. Vodi ih prof. engleskog jezika Ana Huzjak.

S proslave Dana gimnazije u Đurđevcu // Foto: Grad Đurđevac

Na pozornici Doma kulture nastupali su učenici Nika Ivandija s monologom iz romana Ciganin, ali najljepši, autora Kristijana Novaka, te monologom iz romana Sve moje rane autorice Kathleen Glasgow. Matea Ščuka govorila je monolog iz romana Nestrpljive, autorice Djaili Amadou Amal. Korina Jambrušić, Matea Ščuka, Emilija Marić i Regina Halaček uprizorile su dramsko-scensku igru autorice Ane Huzjak Napast u mojoj glavi. Svi su uživali i u video snimci dramskog komada Roman i Julija koji su izvodili nekadašnji đurđevački glumci gimnazijalci, a sadašnji studenti Ema Vlahović, Lucija Lenardić, Magdalena Mesarov, Dorian Rupčić, Dorian Karas i Erik Penzar.

S proslave Dana gimnazije u Đurđevcu // Foto: Grad Đurđevac

U prostorima škole su potom učenici na pedagoškim radionicama razgovarali o etiketiranju, predrasudama i stereotipima, mentalnom zdravlju i ravnopravnosti spolova.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svjetski dan darivatelja krvi

FOTO/VIDEO Praunuk dr. Tomislava Bardeka došao u Koprivnicu 100. puta dati krv: Sjećam se priča od mame i bake o pradjedu, ovo je za...

Tomislav Zjačić, praunuk dr. Tomislava Bardeka čije ime nosi koprivnička bolnica, danas, na Svjetski dan darivatelja krvi, dao je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×