12.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO: Golski težački Obed slikarici na spomen
F

Ne propustite

Prošle subote na Ješkovu u Prekodravlju bio je organiziran kulturni događaj u spomen slikarici i pjesnikinji, Nevenki Rehorović Matas naziva ” Težački obed”.

Naime, u organizaciji Udruge žena Gola, Općine Gola i udruge Motacilla alba na Ješkovu u Goli okupili su se mnogobrojni umjetnici, mještani i gosti kako bi se svi zajedno prisjetili lika i djela Nevenke Rehorović Matas!

Nevenka nije bila samo slikarica naivne umjetnosti, za svoga kratkog života doprinosila je podizanju kulture u selu Gola, bila je društveno aktivna i korisna, pogotovo se isticala aktivnostima u Udruzi žena Gola, noj u čast žene iz Udruge priredile su ovu manifestaciju. Umjetnica je pisala pjesme, priče, dramske tekstove, sudjelovala u pjevačkom zboru, slikala i priređivala izložba, živjela je ,,punim plućima” za Golu i svoj rodni kraj.

Događaj je bio obilježen likovnom kolonijom, recitalima i nastupom Dramske golske glumačke družine koji su izveli prikaz starinskog običaja blagovanja jela u polju, kojega su domaćice spremale i donosile u velikim košarama na polje, kako bi se okrijepili težaci koji su radili u polju. Prisutnim gostima obratili se načelnik Općine Gola dr. Stjepan Milinković, ispred Udruge žena Gola Ivanka Grotić, domaćin Dragutin Ciglar Lao ispred udruge Motacilla alba, dok je Valentina Mehkek predstavnica Udruge žena gola recitirala pjesme autorice Nevenke Rehorović Matas.

Događaju je doprinjela i ”Etno kuća” Mladena Večenaja iz Gole.

Ugodno druženje u prekrasnom prirodnom ambijentu Ješkova uz dobru hranu, piće i muziku, trajalo je do kasnih popodnevnih sati.

tekst i foto: Nada Zlatar Lukavski

{vsig}kultura/07-2014/140731-golski-tezacki-obed{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kaznena prijava

Policija ulovila podravskog lopova, u Ludbregu ukrao nakit i novac, u Selniku se razočarao

Podravski je lopov ipak vrlo brzo dolijao i "pao" u ruke policije nakon jedne uspješne i jedne neuspješne krađe...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×