13.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO: don Kačunko uživao u Koprivnici
F

Ne propustite

U prepunoj dvorani koprivničkog “Nautilusa”, gdje se dva puta mjesečno u organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR), održavaju tribine, koje vodi Mladen Pavković, u utorak je gostovao don Anđelko Kaćunko. Riječ je o svećeniku koji je tijekom zadnjih godina iznimno popularan, a tome su pored njegovih živih i nadasve zanimljivim tribinama doprinijele i kolumne koje svakodnevno piše i objavljuje.

Urednik je i suautor nekoliko knjiga, a osobito su bile zapažene njegove samostalne knjige, od kojih poglavito treba izdvojiti onu s nazivom “Moji topnički dnevnici”. Dobitnik je i nagrade Hrvatskog društva katoličkih novinara za novinara godine 2008.

Kaćunko je rekao da je jedno vrijeme bio na dužnosti u Vojnom ordinarijatu Republike Hrvatske, gdje je bio na dužnosti kancelara, a uz tu je službu obavljao i dužnost kapelana u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Potom je postao članom prezbiterija Gospičko-senjske biskupije i stupio na dužnost župnog vikara, gdje se nalazi i danas. – U Koprivnicu sam stigao na poziv gospodina Mladena Pavkovića. Naime, već godinama pratim njegov rad u svezi hrvatskih branitelja, a zajedno smo bili i na jednoj tribini, zapravo predstavljaju knjige dr. Hrvoje Šošića, koju je on priredio u Zagrebu i na kojoj sam ja govorio o tome koliko je magija prisutna u društvu. Nekako nakon toga nastupa šira se javnost zainteresirala za moj cjelokupni rad. Uvijek želim i nastojim otkrivati istinu, dobrotu i ljepotu te usporedno s time razlikovati laž, zloću i ružnoću – rekao je.

foto: Ivan BrkićKaćunko se osobito osvrnuo na junake hrvatskog Domovinskoga rata, ali i na veliku ulogu i značaj prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. – Nema većih i značajnijih od onih koji su dali svoje živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Međutim, pogledajte danas kako se gleda na Domovinski rat, na junake koji su u trapericama i gotovo goloruki jurišali na agresora? Žalostan sam kad sve to vidim, a nisam pristalica ni ovih i ovakvih demonstracija koje vode anarhiji, a manje boljitku. Ovaj istaknuti svećenik osvrnuo se i na televiziju. Rekao je da ga neprestano zovu u razne emisije, a on se ne želi odazvati. Zapravo je i ne gleda.

Založio se za geslo- Bog- Obitelj- Domovina, ali i za ono-moli-radi-rađaj. Za njega je ključan odgoj u obiteljima, jer je ona  naprosto škola u malom, temelj svega. – Drago mi je što U Podravini imate Podravku. Niste ni svjesni što bi dali moji Ličani da imaju jednu takvu kompaniju, kompaniju sa srce. Stoga, čuvajte ovo blago – poručio je. Na slijedećoj tribini, 15. ožujka u 19 sati, “U Nautilusu sa…” gostovat će pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos, koja će predstaviti i svoju knjigu – “Život u raju”.

foto: Ivan Brkić

{vsig}najave/2011/kacunko/{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prevrtljivi travanj

Meteorolozi šokirali, stiže veliko zahlađenje i da, dobro ste pročitali – čak i snijeg!

"Do ponedjeljka stabilno, većinom sunčano i za doba godine iznimno toplo, uz jačanje južine. Zatim velika promjena - zahladnjenje,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×