SLASNO I UKUSNO

FOTO Gotovo je snimanje projekta Zaboravljeni recepti područja Dravski peski, pripremaju kuharicu pa i manifestaciju

Radujemo se nastavku projekta, a ovim putem pozivamo sve udruge koje misle da imaju neke stare tradicionalne recepte neka nam se slobodno jave jer je cilj skupiti ih što više i spasiti ih od zaborava, poručuju iz TZ-a.

15:30h
0
n
Foto: Turistička zajednica područja Dravski Peski

Zaboravljeni recepti područja Dravski peski naziv je projekta koji je prošle godine pokrenula Turistička zajednica područja Dravski peski. Cilj je pronalaženje i spašavanje starih recepata od zaborava. Dok su prošle godine prikupljali recepte i fotografirali tradicionalna jela, ove je snimljen proces kuhanja.

Ovaj će projekt biti predstavljen u sklopu projekta Zaboravljena jela Podravine, nakon čega će na YouTube kanalu objaviti video svake udruge koja je sudjelovala, tako otkrivajući način pripreme specijaliteta područja Dravski peski. U planu je, potom, izrada kuharice te, kada epidemiološka situacija dozvoli, održavanje manifestacije naziva Zaboravljeni recepti područja Dravski peski na kojoj će posjetitelji ukusna jela moći isprobati.

– Zahvaljujemo se svim udrugama koje su prepoznale ovaj naš projekt kao i svima koji su na bilo koji način doprinijeli njegovoj relizaciji. U snimanju su sudjelovale članice i članovi Udruge umirovljenika Podravske Sesvete, Udruge žena Kloštar Podravski, Udruge Hrvatska žena Ferdinandovac, HFD-a Sesvečice i Folklorne udruge Kloštar Podravski.

– Radujemo se nastavku projekta, a ovim putem pozivamo sve udruge koje misle da imaju neke stare tradicionalne recepte neka nam se slobodno jave jer je cilj skupiti ih što više i spasiti ih od zaborava – zaključuju.