22.2 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prvi školski dan

FOTO Grad Đurđevac i škola osigurali sve kako bi učenici u razredima bili bez zaštitnih maski, jedan sat dnevno imat će na otvorenom
F

Podršku najmanjim đurđevačkim osnovnoškolcima svojim dolaskom dao je i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Ne propustite

Nakon ljetnog odmora, jučer je za 672 učenika Osnovne škole Đurđevac započela nova školska godina. Bio je to poseban dan za čak 79 učenika prvog razreda koji su u pratnji roditelja došli prvi dan u školu i koji su prvi puta sjeli u školske klupe i upoznali se sa svojim učiteljima.

Učenicima i roditeljima obratio se ravnatelj Danijel Domišljanović koji je istaknuo kako je prvi dan nastave velik i značajan događaj u životu svakog djeteta, ali i njihovih roditelja stoga je svim prvašićima poželio mnogo novih prijateljstava i sreće u školovanju.

– Dragi učenici, želimo vam sretan povratak u školske klupe, puno motivacije i znatiželje u radu i učenju. Ova naša novoobnovljena škola je dokaz odlične suradnje između Grada Đurđevca i naše škole koja se može vidjeti u svim našim učionicama. Naši učenici imaju najbolje obrazovanje kroz kvalitetan rad i nastavu uz najbolju opremu i educirane učitelje – rekao je ravnatelj.

– Prvi dan škole je nešto što se pamti cijeli život i svi ste zasigurno puni novih doživljaja i emocija. Zahvaljujem se ravnatelju i djelatnicima škole na odličnoj suradnji i kontinuiranom radu na obogaćivanju dodatnih sadržaja u našoj školi. Grad kontinuirano ulaže u školstvo i predškolsko obrazovanje, pa osim ulaganja u materijalne uvjete svake godine osiguravamo 500.000,00 kn u proračunu za nabavu udžbenika i radnih bilježnica. Nisam siguran, ali možda smo i jedini grad koji s 500 kn sufinancira nabavu udžbenika i za sve srednjoškolce s područja grada, te nabavu radnih materijala za učenike koji polaze Odjele za djecu s teškoćama. Zbilja možemo biti ponosni na tu činjenicu. Želim svima vama puno uspjeha u novoj školskoj godini, a vama prvašići osim uspjeha želim da ovaj dan pamtite po lijepim i sretnim trenutcima – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Podršku najmanjim đurđevačkim osnovnoškolcima svojim dolaskom dao je i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

– Nema potrebe za nošenje maske ispred škole dakle u dvorištu, djeca će je nositi samo u situaciji prilikom ulaska u školu kad je veća koncentracija djece, a nakon što djeca uđu u razred mogu slobodno skinuti maske. Grad i škola su se potrudili osigurati sve potrebne uvjete tako da se nastava može odvijati bez nošenje zaštitnih maski. Uspjeli smo organizirati nastavu na način da djeca neće cijeli dan provoditi u učionicama već će boravak u školi biti prelomljen sa dva odmora od 15 minuta i jednom dnevno će se jedan sat odvijati izvan škole, svakako će se time olakšati boravak djeci u našoj školi- rekao je predsjednik vijeća Lacković.

– Nastava od utorka ide dvije smjene, u jutarnjoj smjeni od 7,30 sati je organizirana razredna nastava dok u popodnevnoj smjeni organizirana predmetna nastava, nešto slično kako je to bilo prije 20 godina u Đurđevcu, a mi smo upravo na ovaj način uspješno osigurali dovoljan razmak u svim učionicama kako naši učenici ne bi morali nositi maske za vrijeme nastave- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Svim prvašićima podijeljene su raznobojne pernice, reflektirajuće kabanice koje će koristiti u kišnim danima, jabuke  i četkice za zube kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

I ostale je učenike na školskim klupama dočekala četkica za zube za borbu protiv karijesa i jabuka za koju je dobro poznato da čisti i izbjeljuje zube.

Lijep i zdrav osmjeh najljepše je vidjeti na dječjem licu, a preduvjet tome su lijepi i zdravi zubi. Grad Đurđevac u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačkom i Osnovnom školom Đurđevac početkom svake školske godine kreće sa edukacijama i brojnim kreativnim aktivnostima kako bi se djeci i roditeljima ukazalo na važnost higijene usta i zubi od najranije dobi. I ove godine želimo biti grad s najljepšim dječjim osmijehom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×