16.5 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
fond za sufinanciranje

FOTO Grad Đurđevac osigurao dodatnih 2,5 mil. kn za EU projekta prezentacije Đurđevačkih pijesaka, škole u prirodi i hostela
F

Treći segment će obuhvatiti sam Rezervat Đurđevački pijesci gdje će se dodatno urediti i označiti poučne, pješačke staze, a predviđeno je i postavljanje Hotela za kukce, te automatskog sustava za iznajmljivanje električnih bicikala.

Ne propustite

Grad Đurđevac uspješno je osigurao dodatna sredstava sufinanciranja od strane Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za projekt Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 17,3 milijuna kuna, a s ovim dodatnim sredstvima osigurano je sufinanciranje u visini od 16,2 milijuna kuna čime vlastiti udio Grada u financiranju iznosi oko 1,1 milijuna kuna.

Projektom se previđa kompletna obnova, uređenje i opremanje  stare zgrade Prekršajnog suda u cilju stvaranja  glavne turističke info točke ovog dijela Podravine sa budućim uredima Turističke zajednice, ugostiteljskim sadržajima te modernom, interaktivnom prezentacijom naše vrijedne prirodne baštine – Đurđevačkih pijesaka od njihovog nastanka do prikaza bogatstva flore i faune. Cilj je da posjetitelj nakon što dobije sve informacije poželi otići i na samu lokaciju Đurđevačkih pijesaka.

Drugi segment odnosi se na izgradnju hostela na početku Park šume Borik. Riječ je o obnovi postojeće zgrade koja se nalazi u šumi Borik i koju ćemo pretvoriti u hostel sa smještajnim kapacitetima. Plan je pokrenuti i školu u prirodi gdje će učenici iz cijele Hrvatske imati priliku iz prve ruke upoznati posebnosti života na Peskima.

I naravno treći segment će obuhvatiti sam Rezervat Đurđevački pijesci gdje će se dodatno urediti i označiti poučne, pješačke staze, a predviđeno je i postavljanje Hotela za kukce, te automatskog sustava za iznajmljivanje električnih bicikala.

Aktivnostima projekta unaprjeđuju se i stvaraju potrebni sadržaji i infrastruktura za razvoj različitih vrsta i specifičnih oblika turizma –obiteljskog, biciklističkog, školskog, izletničkog, ruralnog, kulturnog, manifestacijskog, zdravstvenog i slično, ali na održiv način, te se doprinosi održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

– Ovaj projekt dodatno će se prezentirati bogatstvo i vrijednost Đurđevačkih pijesaka, te će se omogućiti dodatna popularizacija endemskih biljnih i životinjski vrsta koje tamo obitavaju. Na ovaj način ćemo i zaštititi pijeske od devastiranja. Novi sadržaji ojačati će turističku ponudu Grada Đurđevca koji već sada bilježi rekordnu posjećenost na svim turističkim destinacijama na cijelom svojem području, a ovo će biti još jedna sjajna pozivnica za turiste da posjete Đurđevac – zaključio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×