8.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POTPISANI STIPENDIJSKI UGOVORI

FOTO Grad Križevci stipendira rekordan broj studenata, Rajn: Naš cilj je prvenstveno pomoći mladima
F

Naše stipendije nisu obvezujuće u smislu da se korisnici moraju zaposliti u Križevcima nakon završetka studija, no nadamo se da će se neki od stipendista nakon završetka studija zaposliti u našem gradu naglasio je Mario Rajn

Ne propustite

Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca sa studentima deficitarnih zanimanja svečano je potpisao ugovore o dodjeli stipendija.

Ove godine Grad Križevci dodijelio je dosad rekordan broj stipendija jer je čak 30 studenata ostvarilo je pravo na stipendiju u visini od 200 eura mjesečno. Stipendije su odobrene studentima farmacije, medicine, edukacijske rehabilitacije, računarstva, socijalnog rada, dentalne medicine, učiteljskog, građevine, logopedije i strojarstva.
Prilikom potpisivanja ugovora o stipendiranju, gradonačelnik Rajn naglasio je kako mu je zadovoljstvo da je ove godine dodijeljeno čak 30 stipendija i da taj broj kontinuirano raste svake godine.

Foto: Grad Križevci

– Želja grada i gradske uprave je da pomogne studentima, posebno onima deficitarnih zanimanja. Već od iduće akademske godine planiramo povećati iznos stipendija. Naše stipendije nisu obvezujuće u smislu da se korisnici moraju zaposliti u Križevcima nakon završetka studija jer je naš cilj prvenstveno pomoći mladima. Ipak, nadamo se da će bar neki od njih ostati u svojem gradu i nakon završetka studija – istaknuo je Rajn.

Foto: Grad Križevci

U ime studenata, gradonačelniku se za brigu o studentima zahvalila Sara Sokač koja je rekla kako im ova stipendija puno znači, ne samo u financijskom smislu, već i kao dodatni poticaj i znak da grad ima sluha za svoje studente.
Potpisivanju ugovora prisustvovao je i pročelnik gradskog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Studenti koji su dobili stipendije su: Filip Trbuha, Ivana Harča, Dorotea Vrbančić, Domagoj Tomičević, Domagoj Vlahek, Ana Peremin, Elena Stella Buzina, Klara Stančić, Tin Jagoić, Magdalena Bertić, Elena Miklečić, Dominik Juršić, Lucija Picig, Dorian Dubravec, Iva Kemenović, Tea Tomičević, Luka Ljubek, Ema Katana, Elena Hegedić, Dora Sokač, Sara Sokač, Lovro Bošnjak, Tomislav Stručić, Katja Ščetar, Maja Rakamarić, Lorna Habijanec, David Lučki, Paulina Radaković, Petra Turković i Mia Bašić.

Foto: Grad Križevci

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ma top

Predivna Anamarija ni ovog puta nije razočarala, pogledajte samo taj kaput

Mlada brineta Anamarija ni ovog puta nije razočarala. Anamariju često znamo vidjeti na špici i svakog puta iz ormara izvuče...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×