15.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Praktičnija lokacija

FOTO Grad i maturanti zajednički donijeli odluku – norijada se seli na Bašču
F

Trajanje norijade predviđen je za tri dana, srijedu, četvrtak i petak, od 17. do 19. svibnja, za svaku školu po jedan dan. Kako im je rečeno, za razliku od parka mladima se na Bašči mogu pružiti liberalniji i neograničeniji uvjeti.

Ne propustite

Danas je u Gradu postignut dogovor između maturanata koprivničkih srednjih škola i njihovih ravnatelja te v.d. gradonačelnika Mišela Jakšića i pročelnika Darka Ledinskog oko lokacije i uvjeta održavanja norijade.

Razmotrene su i argumentirane dvije lokacije – dosadašnji gradski park i Sajmište.

– Moram reći da lani nismo imali nikakvih problema s maturantima u parku. Nakon što su se uključile određene službe, zaključeno je da izolirane incidente nisu uzrokovali maturanti, nego ekipa koja im se prikrpala i došla malo tulumariti – rekao je Jakšić i obrazložio da park nije preporučljiv iz razloga što su ondje već započeti radovi na revitalizaciji te strojevi ne mogu u roku mjesec dana otamo biti maknuti.

Grad je predložio Bašču te želi da ona postane novom tradicijom norijade. Ponudili su maturantima veliki šator u koji stane od 1500 do 2000 ljudi, što je praktično rješenje u slučaju kiše, kako su se dosad maturanti za kišnih norijada u parku, sklanjali pod krov gradske tržnice. To bi trebalo biti dovoljno za 700 do 800 maturanata koliko ih se očekuje ove godine te njihove prijatelje ukoliko pokojega požele pozvati.

Gimnazijski ravnatelj Vjekoslav Robotić // Foto: Martina Maloča

Maturantima je na izbor dato da biraju kakvu glazbu žele te koji će to biti DJ-i i bendovi koji će nastupati i u hodu će se dogovarati izvođači odnosno oni će poslati popis svojih glazbenih želja. Također, Jakšić je rekao kako je u planu dogovor s nekim ugostiteljima da stave ugostiteljsku ponudu po cijenama povoljnima za učeničke džepove, iako si svoje piće mogu ponijeti i sami.

– Na Bašči nećete biti pod takvim pritiskom, imat ćete više slobode. U parku nije praktično zbog vremenskih uvjeta u slučaju kiše, ne možemo vam pružiti ugostiteljsku ponudu, a i morala bi biti veća angažiranost osiguranja zbog strojeva i radova – obrazložio je Jakšić.

Ravnatelj gimnazije Vjekoslav Robotić, uime svih srednjoškolskih ravnatelja, napomenuo je maturantima kako im je Grad dao odrješene ruke te da to dobro iskoriste za pregovore, ali i da se dogovora moraju držati te da ne osramote sebe, škole i grad pred javnošću.

Maturanti gimnazije zadovoljni su ponuđenim uvjetima // Foto: Martina Maloča

– Ovaj sastanak je super. Malo sam istražio kakvu norijadu maturanti imaju u drugim gradovima i u malo gradova maturanti imaju priliku sjesti sa čelnikom Grada. Vaš grad drži do vas 18-godišnjaka, on živi za vas i to sad iskoristite – upozorio je Robotić maturante na povjerenje koje im je Grad ukazao.

Pročelnik Ledinski napomenuo je kako je varijanta sa Sajmištem koja iziskuje šator i razglas mnogo skuplja, ali i da se maturantima žele pružiti što kvalitetniji uvjeti, no i da će Grad ispoštivati odluku koju god oni donesu.

Maturanti Obrtničke škole izrazili su zabrinutost oko Bašče zbog sigurnosnih uvjeta odnosno činjenice da su ondje strmi brijegovi na kojima bi se netko tko je previše popio mogao ozlijediti, kao i zabrinutost zadržavanjem vode pod gradskim zidinama u slučaju kiše.

– Zagrebački maturanti imaju norijadu na Bundeku pa se nitko dosad još nije utopio, a mi ćemo postaviti zaštitare na kritičnim točkama koji će paziti na sigurnost. Što se vode tiče, u slučaju kiše vatrogasci ju mogu ispumpati odande u roku sat vremena – umirio je Jakšić maturante i rekao kako razloga za zabrinutost nema.

Ravnatelji su autonomiju u pregovorima prepustili svojim učenicima // Foto: Martina Maloča

Trajanje norijade predviđen je za tri dana, srijedu, četvrtak i petak, od 17. do 19. svibnja, za svaku školu po jedan dan. Kako im je rečeno, ako baš požele mogu tulumariti od 0 do 24 sata i baš po tom pitanju, za razliku od parka mladima se mogu pružiti liberalniji i neograničeniji uvjeti.

– U šatoru će biti šank, razglas, recite koji bend želite, hoće li to biti tamburaši, Tragovi ili neki drugi bend – dogovorit ćemo se, možemo vam postaviti i klupe da imate sjedeći prostor, a ukoliko želite da se kontrolira ulaz sa sigurnosnog aspekta, možemo vam nabaviti i narukvice – nabrojao je Jakšić.

Na temelju većine podignutih ruku, demokratski je donesena odluka za lokaciju Bašče, iako nadglasani predstavnici Obrtničke škole nisu bili oduševljeni tom opcijom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

To je to

Tko ima bolji stil? Ove dvije zgodne frendice očaravaju, svaka ima svoj tajni adut

Zgodne frendice na špici su ovog vikenda privukle pozornost svojom bezbrižnom elegancijom. Kad bi morali i birat čiji nam se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×