5.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
potpisani novi ugovori

FOTO Grad za 420 stipendija izdvojio tri milijuna kuna, Jakšić poručio: Očekujem da Sveučilište Sjever kroz godine bude za Koprivnicu ono što je nekada bila Vegeta
F

Oni koji studiraju deficitarna zanimanja će primati 800 kuna mjesečno, a ostali 550. S druge strane, oni koji, pak, studiraju izvan granica Lijepe naše dobivaju 1100 kuna mjesečno.

Ne propustite

Lijepi božićno-novogodišnji poklon jutros je dobilo 146 studenata s područja grada Koprivnice. Naime, svi oni potpisali su s Gradom Ugovor o stipendiranju, koji će im na mjesečnoj razini itekako olakšati daljnje školovanje.

Najviše stipendija, njih 123, odnosi se na preddiplomski i integrirani studij, 11 ih je namijenjeno onima na diplomskom studiju, a isto toliko i onima koji će krenuti prema deficitarnim zanimanja, za koja se i dodjeljuje nešto više novaca. Oni će primati 800 kuna mjesečno, a ostali 550. S druge strane, oni koji, pak, studiraju izvan granica Lijepe naše dobivaju 1100 kuna mjesečno.

Ukupno gledano, s novih 146 stipendista, Grad mjesečno nagrađuje točno 421 studenta, a za sve njih u gradskom je proračuna u 2022. godini osigurano tri milijuna kuna.

Tom lijepom brojkom pohvalio se i gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je uz pročelnicu za društvene djelatnosti Anu Mlinarić, nazočio današnjoj svečanosti. Naglasio je da je to tradicija na koju su jako ponosni.

Jakšić kaže da su stipendije lijepa tradicija // Foto: Vedran Tkalec

– Iako godinu i pol dana živimo u ovom čudnom periodu korone i bez obzira na to što se mnogo toga mijenjalo, nikada nismo dvojili o tome hoćemo li isplaćivati stipendije – rekao je na početku Jakšić i poslao poruku prisutnim studentima.

– Želim vam da ustrajete na svom studentskom putu, da se opustite i zabavite u studentskim danima, ali i da završite fakultete i ostvarite sve ono što ste si zamislili. U konačnici, želim da se vratite u Koprivnicu i razvijate naš grad – obratio se Jakšić studentima.

Istaknuo je prvi čovjek Grada Koprivnice da se proračunska sredstva namijenjena stipendiranju studenata uvijek kreću u visini od otprilike tri milijuna kuna i još jednom naglasio da je naše Sveučilište po broju upisanih studenata postalo peto u Hrvatskoj.

– Premašili smo brojku od tisuću studenata i to je jedan dobar put. Mnogi su mi se smijali kada sam govorio da očekujem da Sveučilište Sjever za 10,20 godina bude za Koprivnicu ono što je nekada bila Vegeta i to se sada pokazuje kao dobra misao, dobar put – zaključio je Jakšić i potpisao Ugovore s prisutnim studentima.

Na kraju dodajmo da je Grad prve stipendije studentima isplatio prije gotovo tri desetljeća, odnosno, sada već davne 1994. godine.

Foto: Vedran Tkalec
Foto: Vedran Tkalec
Foto: Vedran Tkalec
Foto: Vedran Tkalec
Foto: Vedran Tkalec
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Sretan dan slavljenicima!

Robert i Šimun slave svoga imena dan. Robert je racionalna, poslušna, bistra, učinkovita, snalažljiva i talentirana osoba. Šimun je vješta, samostalna,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×