Izađi i pokaži svoj pravi profil

FOTO Građani se ovog vikenda povezuju s prirodom u hotelu s pet milijuna zvjezdica

Koprivnički odred izviđača Kamengrad ovog petka i subote provode građansku akciju Izađi i pokaži svoj pravi profil, a organiziraju ju u vidu kampiranja u Varoškoj grabi odnosno na Bašči.

19:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Ako ste večeras prošetali pored Bašče zasigurno ste primijetili šatore, nasmijana lica i neobično ugodnu atmosferu koja je zavladala popularnim bedemima.

Kampiranje na Bašči nije nužno rezervirano samo za razdoblje tijekom Renesansnog festivala kada se bedemi i okolne livade pretvore u vremeplov koji nas vodi nekoliko stotina godina u prošlost.

Koprivnički odred izviđača Kamengrad ovog petka i subote provode građansku akciju Izađi i pokaži svoj pravi profil, a organiziraju ju u vidu kampiranja u Varoškoj grabi odnosno na Bašči.

– Javilo nam se nekoliko ekipa koje će prespavati u šatorima, ali i oni koji će doći samo na druženje uz logorsku vatru. Dobili smo mnoge pohvale na organizaciju akcije, a javili su nam se i mnogi koji su na žalost spriječeni i ne mogu nam se pridružiti. Podići ćemo desetak šatora, ali imamo ih još nekoliko spremno ako će biti veći interes. – rekla je Lovorka Ivanković iz OI Kamengrad.

Kampiranje je nekoliko desetaka metara od samog središta grada, pa tako oni koji podlegnu svojoj ovisnosti o elektroničkim uređajima ili pak zaključe da nema do mekog madraca unutar četiri zida vlastite sobe, mogu jednostavno otići doma.

– Imamo dvoje male djece pa nam je kampiranje do sad bilo neizvedivo, no sviđa nam se ideja i kad malo porastu zasigurno ćemo sudjelovati u cijelom vikendu – izjavila je Dijana Kolarić.

Građani svoje šatore još uvijek mogu besplatno rezervirati na oi.kamengrad@gmail.com, ili se jednostavno pridružite ekipi na Bašči.

Osigurani su i kemijski WC-i kao i sredstva protiv komaraca. Akciju financira Zaklada ZAMAH, a besplatna je za sve sudionike.