Vrhunska sportska infrastruktura u Đurđevcu

FOTO Gradnja novog i modernog ŠRC-a u punom je jeku, na njemu će se moći igrati i UEFA-ine utakmice

Sad će i sportaši koji dođu na pripreme konačno i treninge moći održavati u našem gradu, na našim igralištima, rekao je Hrvoje Janči.

08:00h
0
Trenutno se radi na unutarnjem uređenju zgrade ŠRC-a // Foto: đurđevac.hr

Na uređenju Športsko – rekreativnog centra u Đurđevcu radi se punom parom. U tijeku je unutarnje uređenje zgrade – postavlja se termo izolacija, električne instalacije te centralno grijanje.

Kao što je već poznato, prva faza obuhvaća izgradnju objekta sa svlačionicama, teretanom, klupskim prostorijama, ugostiteljskim sadržajem i tribinama s 200 sjedećih mjesta te stadionom s glavnim i pomoćnim igralištem.

– Iznad tribina će biti drveni krov, a ne limeni kako to inače bude uobičajeno. Također, prostor će biti licenciran za službene UEFA utakmice jer tvrtka koja ga je projektirala, izdaje i te licence. Prema tome, znači da će imati posebne sobe za delegate, sobu za doping, imat će i poseban prostor za novinare. Nadamo se da će do kraja godine sve kompletno biti uređeno – kazao je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

Radi se punom parom na izgradnji i uređenju ŠRC Đurđevac // Foto: đurđevac.hr

Želja je da se spomenuti centar koristi također u turističke svrhe, što podrazumijeva sportske pripreme jer u gradu postoji hotel za smještaj, s oko 200 kreveta.

– Sad će i sportaši koji dođu na pripreme konačno i treninge moći održavati u našem gradu, na našim igralištima. Imat ćemo kvalitetnu sportsku infrastrukturu koja će potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u gradu te će privući brojne sportaše i rekreativce u naš kraj. Tu je i šuma Borik s trim stazom za treniranje, a sve će se to spojiti i s uređenjem Starog grada te ćemo imati jednu zaokruženu priču – rekao je gradonačelnik Janči.

Spomenimo i to da je vrijednost izgradnje oko 8,5 milijuna kuna, a novac je Grad osigurao od prodaje odmarališta Prvić Luka.