17 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prigradska naselja

FOTO Gradonačelnik Jakšić obišao radove u Podolicama, Vinici i Draganovcu: U Idućih nekoliko godina sva naša naselja imat će komunalnu infrastrukturu
F

Kroz iduću plansku godinu 2019. predviđa se nastavak izgradnje druge dionice, koja pripada slivu ulice Nikole Sertića.

Ne propustite

Gradonačelnik Mišel Jakšić je sa suradnicima obišao radove na izgradnji komunalne infrastrukture u prigradskim naseljima Podolice, Vinica i Draganovec. Riječ je o izgradnji vodoopskrbne mreže i crpne stanice u ulici Mirni dol u naselju Draganovec i izgradnji sustava odvodnje dijela naselja Vinica, sliv Crnogorska faza I.

– Nastavljamo ulaganje u komunalnu infrastrukturu u našim prigradskim naseljima Vinica, Podolice i Draganovec. Ukupna vrijedan radova je nešto veća od 4,5 milijuna kuna. Vjerujem da u sljedećih nekoliko godina će sva naša prigradska naselja imati komunalnu infrastrukturu – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Nositelj realizacije investicije izgradnje vodoopskrbne mreže i crpne stanice u Ulici Mirni dol u naselju Draganovec su Koprivničke vode Koprivnica, a izvođač radova je Koming Koprivnica. Vrijednost ugovornih građevinskih, strojarskih i elektrotehničkih radova je 770.489,62 kuna bez PDV-a.

– Cilj realizacije projekta je proširiti vodoopskrbnu mrežu na područje prigradskog naselja Draganovec u ulici Mirni dol. Projektom će se omogućiti dostupnost javne vodoopskrbne mreže stanovništvu naselja Draganovec unutar građevinske zone – rekao je Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda.

Predviđeno produženje vodoopskrbne mreže je kroz dvije projektirane trase ukupne dužine 1.276 metara. S obzirom na visinske razlike početne i krajnje točke zahvata, bilo je potrebno projektirati tlačnu stanicu koja će osiguravati dovoljni tlak u vodoopskrbnoj mreži. Zbog izuzetno uskog koridora cestovnog zemljišta sa strmim nagibom pokosa okolnog terena, planirani radovi su složeni, odnosno potrebno je povremeno potpuno zatvaranje prometa predmetnom ulicom.

Radovi na sustavu odvodnje glavnim projektom predviđaju izgradnju kanalizacijske mreže na dijelu naselja Vinica, odnosno u ulici Josipa Sirutke, Dubovečki dol, Dubovečki breg, dijelu ulice Vinica, Vrbice te dijelu Vinogradske ulice.

Područje obuhvata gore navedenih ulica nalazi se na granici dvaju slivnih područja, stoga su projektom predviđena dva zasebna kanala, sliva i to Prva faza, sliv Crnogorska, odnosno J.Sirutke, Vrbica, Dubovečki dol, Dubovečki breg i Druga faza, sliv Nikole Sertića, odnosno dio ulice Vinice. Na oba podsustava predviđena je gravitacijska odvodnja otpadnih i oborinskih voda. Ukupna duljina planirane nove kanalizacije je oko 5.000 metara.

Za ovu godinu 2018. Koprivničke vode su u svoj plan poslovanja predvidjele izgradnju prve dionice, sliv Crnogorska, ukupne duljine 3.406 metara s pripadajućim izvodima kanalizacijskih priključaka za postojeće objekte.

Izvođač radova je Koming, a vrijednost ugovornih građevinskih i strojarskih radova je 3.759.797,75 kuna bez PDV-a.

– Cilj realizacije projekta je na zapadnom rubnom dijelu grada, koje karakterizira znatna visinska raznolikost, omogućiti stanovništvu priključenje na sustav javne odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda – objasnio je Zdravko Petras.

Kroz iduću plansku godinu 2019. predviđa se nastavak izgradnje druge dionice, koja pripada slivu ulice Nikole Sertića.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×