Hotchair s gradonačelnikom

FOTO Gradonačelnik Jakšić u ‘vrućoj stolici’ odgovarao na brojna pitanja poduzetnika

Gradonačelnik Jakšić istaknuo je kako se prodajom parcela u poslovnim zonama poduzetnicima želi dati još vjetra u leđa, a upravo je to glavni kamen spoticanja za mnoge.

13:17h
0
Hotchair s gradonačelnikom // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Kada će grad početi s dodjelom zemljišta poduzetnicima za simbolični iznos od jedne kune, može li se uz posredstvo grada dogovoriti parcijalna otplata trafostanica i hoće li u novom inkubatoru biti osigurani proizvodni i skladišni prostori za poduzetnike, neka su od pitanja postavljenih na prvoj vrućoj stolici s gradonačelnikom održanoj u coworking prostoru Poduzetničkog inkubatora.


Poduzetnicima je uz gradonačelnika Mišela Jakšića na pitanja odgovarala i zamjenica Ksenija Oštriž uz moderaciju Martine Golčić, direktorice Koprivničkog poduzetnika.

– Prije svega zadovoljni smo s rezultatima koje ostvaruju naši poduzetnici, što je i pokazano gospodarskim rastom kroz posljednjih nekoliko godina. Ovaj događaj samo je početak procesa koje s poduzetnicima planiramo do kraja godine, a već drugog tjedna u pripremi je i kava s poduzetnicima. Zajedno s njima ostvarit ćemo određene promjene u poduzetničkim mjerama, politici komunalne naknade i poticajima – rekao je Jakšić o samom događaju.

Hotchair s gradonačelnikom // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Saznali smo kako je u planu promjena politike vezane uz komunalnu naknadu i doprinose, a Jakšić je dodao kako je u planu i jače poticanje zapošljavanja.

Projekt izgradnje inkubatora kreativnih industrija nedavno je odobren za financiranje, a u njemu će svoj dom pronaći 40 poduzeća u raznim fazama razvoja. Poduzetnici su iskoristili priliku kako bi dobili što više informacija o tome što ih očekuje u novim prostorima koji će se izgraditi na prostoru Kampusa.

– Inkubator kreativnih industrija zamišljen je kao prostor u kojem nema proizvodnih djelatnosti, već se fokus stavlja na IT i kreativni sektor. U kampusu se trenutno dogovara prenamjena postojećih hala koje bi se koristile za proizvodne djelatnosti uz uključenu potrebnu infrastrukturu. Također u tom segmentu u planu je i izgradnja skladišnih prostora. Radni naziv projekta je Poduzetničke hale, a naglasak se stavlja na modularnost i brzu prilagodbu – odgovorila je na pitanje poduzetnika Ksenija Oštriž, zamjenica gradonačelnika.

Hotchair s gradonačelnikom // Foto: Matija Gudlin
Gradski poduzetnici //Foto: Matija Gudlin

Jakšić je istaknuo kako se prodajom parcela u poslovnim zonama poduzetnicima želi dati još vjetra u leđa, a upravo je to glavni kamen spoticanja za mnoge.

– Potrebno je osigurati jeftini hardware, a software mora biti ono što nosi poduzetništvo. Mladi poduzetnici suočeni su s problemom početnog kapitala i vrlo teško je krenuti s proizvodnjom. Smanjenjem cijene zemljišta na 1 kunu po kvadratnom metru, kao što je u nekim gradovima, uvelike bi im se pomoglo – istaknuo je Ivica Toth, direktor i suvlasnik poduzeća ITI partneri.

Smatram da je potrebno više ovakvih susreta kako bi se promicalo poduzetništvo i poduzetnički duh u Koprivnici, ali i na području županije zaključio je Toth.

Događaj je organiziran povodom Dana Grada Koprivnice kao susret predstavnika Grada Koprivnice i poduzetnika, uz otvorenu komunikaciju, neformalno druženje i poslovno povezivanje poduzetnika s naglaskom na poduzetničke teme.

čitam...