STUDENTSKI ŽIVOT

FOTO Gradonačelnik podijelio 118 studentskih ugovora, Filip Tetec: Stipendija će mi pomoći, moći ću si platiti instrukcije i skripte

Napomenimo još na kraju kako se na Javni natječaj za dodjelu stipendija za 2020. godinu nije prijavila niti jedna osoba s invaliditetom.

11:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Grad Koprivnica i u 2020. godini podupire studiranje svih redovitih studenata s područja grada Koprivnice. Studentska stipendija i ove godine iznosi 550 kuna za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 1100 kuna za studente koji studiraju u inozemstvu. Grad podupire i deficitarna zanimanja za koja se mjesečno odvaja stipendija u visini 800 kuna, a sve skupa je osigurano tri milijuna i 300 tisuća kuna.

Javnim natječajem za dodjelu studentskih stipendija u 2020. godini pravo je steklo novih 118 studenata što će u ovoj godini ukupno činiti 430 stipendija.

– Ovaj program nam puno znači i mislim da je lijepo čuti da je Koprivnica grad koji daje stipendije svim redovnim studentima s područja našeg grada – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Uvjeti za dobivanje stipendija gledaju se kroz nekoliko modela bodovanja, po godini, fakultetu, uspjehu, prihodima roditelja.

Filip Tetec jedan je od stipendista koji studira u Varaždinu na Fakultetu organizacije i informatike.

Foto: Ivan Balija
Filip Tetec // Foto: Ivan Balija

–  Dosta će mi ovih 550 kuna pomoći, roditelji mi plaćaju dom i sve, ali ove novce ću imati za instrukcije, skripte… – nabraja Filip.

Sara Gospočić studentica je druge godine Prehrambene tehnologije na Sveučilištu Sjever.

Foto: Ivan Balija
Sara Gospočić // Foto: Ivan Balija

– Budući da imamo Podravku, mogućnosti su velike pa ciljam na to da se jednog dana tu i zaposlim. Stipendija će mi pomoći da si zadovoljim neke svoje potrebe i želje, budući da sam redovni student, ne vidim razlog zašto se ne bi prijavila i dobila ju – rekla je Sara.

Napomenimo još na kraju kako se na Javni natječaj za dodjelu stipendija za 2020. godinu nije prijavila niti jedna osoba s invaliditetom, na što su se u Gradskoj upravi osvrnuli sa žaljenjem.

Loading...