25.4 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
EU projekt

FOTO Gradonačelnik Rajn i Dječje vijeće grada Križevca na sastanku razmjenjivalo prijedloge, kritike i razmišljanja o načinu poboljšanja kvalitete života u gradu
F

Sastanku su prisustvovali dječji vijećnici: Maja Bolfan,  Ena Jelak, Josip Kirin, Antonio Miklečić s voditeljicom Dječjeg vijeća Melitom Horvat

Ne propustite

Gradonačelnik Križevaca, Mario Rajn održao je sastanak s članovima Dječjeg vijeća gradskog vijeća Križevci kako bi se upoznao s njihovim radom i pružio im priliku da iznesu svoje prijedloge, kritike i razmišljanja o načinu poboljšanja kvalitete života u gradu.

Dječji vijećnici imali su pitanja vezana uz sport i provođenje slobodnog vremena u gradu. Zanimala ih je mogućnost osnivanja Ženskog nogometnog kluba ili barem sekcije unutra postojećeg kluba, obzirom da su djevojčice sve više zainteresirane za ovaj sport.

Gradonačelnik je pohvalio njihov interes za sport i aktivno provođenje slobodnog vremena te ih je vezano uz ovu temu upoznao s daljnjim koracima koje je potrebno poduzeti u pravcu realizacije.

dječje vijeće, križevci, rajn
FOTO: Grad Križevci

Dječji vijećnici pitali su što je s gradskim bazenima s obzirom na to da je tijekom ove ljetne sezone bio u funkciji samo manji bazen.

– Ovo se ljeto nije otvorio veliki bazen, on je u planovima za uređenje svakako. Sada je samo pitanje hoćemo li stići do nove sezone napraviti baš sve što bismo htjeli, a to je uvođenje novih elemenata u bazen, modernizacija istog ili ćemo ga do iduće godine samo osposobiti za kupanje, obzirom da je napukao i da se zato nije ni punio ovog ljeta. Bazeni su jako bitni i nastojat ćemo da, ne samo obnovimo veliki bazen, nego da općenito bazeni puno ranije budu otvoreni i dostupni kupačima – rekao je gradonačelnik Rajn.

Također, ih je zanimalo hoće li OŠ Vladimir Nazor dobiti novu školsku dvoranu.

– Dvorana je isprojektirana, prvobitno smo mislili da ćemo ju graditi našim gradskim novcem, no sad se najavljuju i neke druge mogućnosti i prilike pa malo čekamo, ali dvorana će sigurno ići i to na mjestu sadašnjeg vanjskog igrališta – ističe gradonačelnik.

dječje vijeće, križevci, rajn
FOTO: Grad Križevci

Osim navedenih pitanja, govorilo se i o školskoj prehrani gdje su učenici iskazali zadovoljstvo besplatnim obrocima voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda.

Istaknuli su kako su zadovoljni što je u gradu napravljeno kino i što su naslovi koji se prikazuju vrlo aktualni, a pohvalili su i adventska događanja u gradu, s posebnim naglaskom na klizalište. Zanimalo ih je hoće li se nastaviti i sa školom klizanja za manju djecu, na što je gradonačelnik odgovorio potvrdno podsjećajući da je to već tradicija i program koji se provodi već duži niz godina, ali tek u posljednjih nekoliko u Križevcima od kada je i u našem gradu dostupno klizalište tijekom zimskih mjeseci.

Dječji vijećnici upoznali su se i gradskom upravom  gdje im je gradonačelnik pokazao Veliku vijećnicu s portretima bivših gradonačelnika, kratko ih upoznao s poviješću same zgrade u kojoj je smještena uprava, a ugostio ih je nakratko i u svojem uredu.

dječje vijeće, križevci, rajn
FOTO: Grad Križevci

Sastanak je održan u sklopu EU projekta koji provodi Savez Društva naša djeca po nazivom Utjecaj, a ne ukras, a u čemu sudjeluje i Dječje gradsko vijeća Križevci, gradonačelnik je na kraju sastanka istaknuo kako bi volio da se ovakvi sastanci održavaju češće i pozvao dječje vijećnike da se aktivno uključe u osmišljavanje, predlaganje i provođenje aktivnosti i programa koji se tiču djece.

Sastanku su prisustvovali dječji vijećnici: Maja Bolfan Ena Jelak, Josip Kirin, Antonio Miklečić s voditeljicom Dječjeg vijeća Melitom Horvat.

dječje vijeće, križevci, rajn
FOTO: Grad Križevci
Foto: Dječji vrtić Maslačak
dječje vijeće, križevci, rajn
FOTO: Grad Križevci
Foto: Dječji vrtić Maslačak
dječje vijeće, križevci, rajn
FOTO: Grad Križevci
dječje vijeće, križevci, rajn
FOTO: Grad Križevci
dječje vijeće, križevci, rajn
FOTO: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koprivnički Ivanec slavi rođendan

FOTO // Mladi učili pecati i natjecali se u Pustakovcu, klinci igraju turnir, navečer svi na Pejakovića!

Od ranog jutra, već od 7 sati, krenulo je obilježavanje dana Općine Koprivnički Ivanec. Nema dana da se nešto...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×