22.3 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Svečana sjednica Grada Đurđevca

FOTO Gradska vlast pozdravila se na kraju mandata, Lacković: Danas nam dolaze turisti iz raznih krajeva, što znači da smo na dobrom putu
F

Tu sam i dalje s vama da se borimo za interes poštene politike prema običnom čovjeku, na nepolitičkom i nestranačkom putu, bez ideologija, a za dobrobit svih naših žitelja i zajedničkih ciljeva, želje su đurđevačkog gradonačelnika.

Ne propustite

Danas je povodom Đurđeva odnosno Dana grada, u Đurđevcu održana svečana sjednica kojom je, ujedno, trenutna gradska vlast zaključila svoj četverogodišnji mandat.

Na ulazu utvrde Stari grad gradonačelnik Željko Lacković dočekao je i pozdravio goste, a unutar zidina, pred prepunom dvoranom, predsjednik Gradskog vijeća u zadnjem sazivu Marijan Ružman osvrnuo se na četverogodišnji mandat, nakon što je pozdravio uzvanike počasnog građanina generala Mladena Markača, župana Darka Korena i njegovog zamjenika i imenjaka Sobotu, delegaciju Csurga iz susjedne Mađarske te načelnike Kalinovca, Molvi, Kloštra Podravskog, Novog Virja te povjerenika Općine Ferdinandovac.

– Krenuli smo sa svojim sugrađanima vrlo hrabro, bez podjela po pripadnosti političkim opcijama. Uspjeli smo pomladiti, poboljšati, uljepšati i brojnim sadržajima obogatiti grad Picoka. Očuvanom prirodom, izgrađenom infrastrukturom te dostignutom visokom razinom kulturnih i turističkih sadržaja imamo temelje za razvoj kulturnog turizma. Đurđevac je na Europskoj karti izvrsnosti s prestižnom titulom EDEN-a te više nije nepoznanica na kulturnoj i turističkoj karti Hrvatske – riječi su dosadašnjeg predsjednika Vijeća koji je nabrojano istaknuo kao utrti put za buduće uspjehe i razvoj Đurđevca.

Brojni uzvanici napunili su dvoranu // Foto: Matija Gudlin

Uzvanicima se obratio gradonačelnik na odlasku, osvrnuvši se na protekli mandat ocijenivši ga vrlo uspješnim i punim postignuća.

– Mi nismo izmislili ništa novo, nego smo se držali starih ideja vođenih interesima naših sugrađana – od vodocrpilišta, preko 10 kilometara asfaltiranih vinogradskih puteva, što je u planu nastaviti, do njegovanja vlastitog identiteta pazeći na naš ponos, Stari grad, istaknuvši Đurđevačke pijeske i nabavivši deve kako god netko gledao na to, te danas imamo ljude koji nam dolaze iz raznih krajeva što znači da smo na dobrom putu – nabrojao je Lacković i najavio lakše razdoblje u kojem je u planu nastaviti s prijavljivanjem projekata.

Spomenuo je dovođenje velikih investitora u Đurđevac koji će otvoriti brojna radna mjesta i spriječiti odlazak iz grada te čestitao Dan grada i pozdravio se sa svojim sugrađanima.

Vječiti rivali u opuštenoj atmosferi // Foto: Matija Gudlin

– Tu sam i dalje s vama da se borimo za interes poštene politike prema običnom čovjeku, na nepolitičkom i nestranačkom putu, bez ideologija, a za dobrobit svih naših žitelja i zajedničkih ciljeva – želje su đurđevačkog gradonačelnika koji je za kraj zahvalio i Darku Korenu kako je velik dio projekata ostvaren u suradnji sa Županijom.

Koren je spomenuo specifičnost trenutne situacije ususret izborima, u kojoj su svi u iščekivanju događanja na lokalnoj političkoj sceni.

– Držim da to ne bi trebalo imati nikakav utjecaj, bez obzira na to što će možda biti izrečeno u kampanji. Treba se radovati ovom trenutku i pohvaliti učinjeno u proteklom razdoblju. Zahvaljujem gradonačelniku na odanom priznanju Županiji za doprinos razvoju grada – iznio je župan i Lackovićev konkurent na budućim izborima te istaknuo Đurđevac kao dobar primjer donošenja što više odluka na lokalnoj razini te borca za zadržavanje određenih institucija i decentralizaciju.

Dobitnik nagrade za životno djelo Dragutin Bešenić // Foto: Matija Gudlin

Na svečanoj sjednici, kao i svake godine, uslijedila je dodjela javnih priznanja zaslužnim građanima. Povelje grada Đurđevca ovaj su put zaslužili fotograf Marijan Slunjski prepoznatljiv po fotografijama rodnog Đurđevca te omiljenog mu motiva Starog grada; profesor Tomislav Ostojić za popularizaciju prirodnih i tehničkih znanosti, naivni slikar Petar Petrović te dva darivatelja po 102 doze krvi Vladimir Mašić i Dražen Šadek za plemenitost i humanost.

Također, tri su dobitnika Zlatne plakete sveti Juraj – profesorica Ivana Senjanin za doprinos i ostvarene rezultate na unapređivanju pedagoškog, kulturnog i glazbenog života u Đurđevcu; slikar Franjo Mihočka za doprinos i rezultate na području kulture i humanitarnog djelovanja te cinčaona Kotlar d.o.o. za ostvarene rezultate na području gospodarstva.

Đurđevčice su bile zaslužne za glazbenu kulisu // Foto: Matija Gudlin

Nagradu za životno djelo dobio je slikar Dragutin Bešenić koji ove godine slavi 40. godišnjicu stvarateljstva i izlaganja, a uputio je riječi zahvale uime svih dobitnika.

– Svi dobitnici veliki su humanisti na svoj način, jer ne rade to što rade iz interesa, nego jer to žele i vole i vole svoju Podravinu. Mi smo svi samo obični ljudi koji žive tu negdje pored vas. Nas troje iz likovne branše imamo zajedno samo 198 godina, zatim je tu jedna mlada dama koju znam još iz osnovne škole te veliki humanisti koji su spasili mnoge živote, dok je Franc sa mnom pred 20-ak godina krenuo na put u nepoznato – Bešenićev je govor, a za kraj je uputio poziv na otvorenje svoje izložbe povodom 40 godina djelovanja, pod nazivom Retrospektiva 1977-2017, u Muzeju Grada Đurđevca u 19.30 sati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×