20.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
STRUČNI SKUP

FOTO Hrvatski i slovenski predavači u Cvetkovcu govorili o starim sortama voćaka
F

Sudionici su obišli voćnjak OPG-a Horvatić te se upoznali sa starim sortama krušaka, jabuka, višanja, marelica i trešanja.

Ne propustite

Stručni skup Stare hrvatske sorte voćaka – jučer, danas i sutra održan je u subotu u društvenom domu u Cvetkovcu. Hrvatski i slovenski predavači iz znanstvenih institucija tijekom predavanja govorili su o starim, gotovo zaboravljenim sortama koje se, ipak, uspjevaju održati.

Sudionici su obišli voćnjak OPG-a Horvatić te se upoznali sa starim sortama krušaka, jabuka, višanja, marelica i trešanja. Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac obratio se okupljenima u ime Koprivničko-križevačke županije, koja je uz Stare hrvatske voćke – OPG Horvatić i Općinu Rasinja i organizator skupa.

Prisutnima su se obratili i načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman te Pavao Kovačić, nakon čega su uslijedila stručna predavanja koja su održali Martina Skendrović Babojelić sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta, Ante Lončarić sa Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Bojan Šarkanj sa Sveučilišta Sjever te Anton Ivančić sa Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×