STRUČNI SKUP

FOTO Hrvatski i slovenski predavači u Cvetkovcu govorili o starim sortama voćaka

Sudionici su obišli voćnjak OPG-a Horvatić te se upoznali sa starim sortama krušaka, jabuka, višanja, marelica i trešanja.

08:42h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Stručni skup Stare hrvatske sorte voćaka – jučer, danas i sutra održan je u subotu u društvenom domu u Cvetkovcu. Hrvatski i slovenski predavači iz znanstvenih institucija tijekom predavanja govorili su o starim, gotovo zaboravljenim sortama koje se, ipak, uspjevaju održati.

Sudionici su obišli voćnjak OPG-a Horvatić te se upoznali sa starim sortama krušaka, jabuka, višanja, marelica i trešanja. Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac obratio se okupljenima u ime Koprivničko-križevačke županije, koja je uz Stare hrvatske voćke – OPG Horvatić i Općinu Rasinja i organizator skupa.

Prisutnima su se obratili i načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman te Pavao Kovačić, nakon čega su uslijedila stručna predavanja koja su održali Martina Skendrović Babojelić sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta, Ante Lončarić sa Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Bojan Šarkanj sa Sveučilišta Sjever te Anton Ivančić sa Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede.

čitam...
Loading...