15.1 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Udruga Maslačak u posjetu NP Brijuni

FOTO Na iglama čekaju polazak, a neki će more vidjeti prvi puta
F

Ne propustite

Udruga Maslačak iz Križevaca i 30 njenih članova/ica odlazi u četvrtak 23. lipnja na jednodnevni izlet u Nacionalni park Brijuni.

Tim povodom posjetili smo udrugu u njenom novom prostoru koji su nazvali Kućica u cvijeću, a koji je službeno otvoren prije nekoliko mjeseci. Žuta kuća s velikom tablom i natpisom Maslačak, uređeni prilaz i veliko travnato dvorište prizor su nas je dočekao pri samom ulasku. Kućica je idealna za radnu terapiju, cure i dečki su raspoloženi, a neki od članova skinuli su majice i sunčali se na jutarnjem zraku.

– Ulaznice smo dobili kao donaciju Dječjeg vrtića Zraka Sunca, koji su skupljali plastične čepove i za njih dobili 30 ulaznica za NP Brijuni. Bilo im je teško odabrati tko će ići iz njihovog vrtića pa su odabrali nas i donirali nam ulaznice. Mi nismo imali dovoljno financijskih sredstava za autobus pa smo kontaktirali turističke agencije, skupljali ponude, na Spravišču smo skupljali dobrovoljne priloge za autobus. Dosta je članova udomljeno i svima je teško izdvojiti sredstva za put – u jednom dahu prepričala nam je Tamara Premuš, predsjednica udruge Maslačak i dobitnica Nagrade Mara Matočec za promicanje ljudskih prava Koprivničko-križevačke županije.

U akciju skupljanja novaca za prijevoz do Brijuna uključilo se mnoštvo građana i prikupljeno je više od pet tisuća kuna, čime je udruga skupila dovoljan iznos za prijevoz, a ostati će i za ručak svih putnika. Maslačci odlaze za Brijune u jutarnjim satima, prvo će stati u Fažani gdje se planiraju okupati, otići na ručak te u popodnevnim satima posjetiti Brijune.

A koliko su članovi udruge oduševljeni, ne može se opisati riječima.

– Nisam nikada bila na moru, veselim se odlasku prvi puta, a malo me strah mora i vožnje brodom. Vozila sam se brodom ali to već ima puno godina, dok sam još mala bila. Ne znam plivati, ali budemo nabavili luftiće – rekla nam je Davorka.

Dario pak kaže da je baš u ponedjeljak stigao s mora.

– Znam plivati i da bar idemo na Brijune na tjedan dana – smije se on.

Najmlađi član Danijel pak jedva čeka more i najviše se veseli kupanju jer kaže da zna plivati.

– Ne znam plivati, ali se budem kupal i užival – zaključio je priču Alen.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

MLADI & USPJEŠNI

[VIDEO] BRAVO! Troje mladih i talentiranih glazbenika iz naše županije na popisu najboljih ispod 30 godina

Hrvatsko društvo skladatelja (HDS Zamp) objavilo je zanimljiv popis na kojem se našlo 30 uspješnih hrvatskih autora, mlađih od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×