Maškare u prigorju

FOTO Indijanci, domino kocke, perilice i snjegovići razveselili križevačke ulice

Posjetitelji su se zabavili i uz predstavu „Ples i fantazija“ dječje žonglerske skupine KUFER te uz nezaobilazne krafne.

18:19h
0
Foto: Radio Križevci

U organizaciji Turističke zajednice Križevci danas je održan Križevački fašnik.

Brojni građani sudjelovali su u veseloj i šarenoj povorci predvođenoj Križevačkim mažoretkinjama, bubnjarima i Križevačkom djevojačkom stražom koja se kretala od Vatrogasnog doma do Strossmayerovog trga gdje su predstavljeni natjecatelji te proglašene najbolje maske.

Natjecatelji su svoje maske predstavili okupljenima uz pjesmu i ples. Ocjenjivački sud bodovao je maske po pojedinim kategorijama (pojedinačne/grupne/obiteljske) ocjenama od 1 do 5 po stavkama: originalnost, urednost kostima, kreativnost, duhovitost, način prezentacije.

Tako je najboljom maskom u kategoriji „Vrtići i škola“ proglašena maska „Domino“ vrtića „Čarobna šuma“ te maska „Indijanci“ Područne škole Većeslavec. U kategoriji „Djeca pojedinačno“ nagradu za najbolju masku osvojili su Filip i Emanuel Katana s maskom „Perilica rublja i sušilica“. U kategoriji „Obiteljska maska“ prvo mjesto podijelili su obitelj Sokač i obitelj Gold, a nagrađeni su i ostali natjecatelji.

Posjetitelji su se zabavili i uz predstavu „Ples i fantazija“ dječje žonglerske skupine KUFER te uz nezaobilazne krafne.

čitam...
Loading...