izbori na vratima

FOTO Isplaćuju se putem pošte, no Jakšić uručio uskrsnice Darku i Zorki na kućnom pragu

Prve uskrsnice tradicionalno je uručio gradonačelnik Mišel Jakšić, a danas su ih dobili Darko Andrašić i Zorka Žužul, abedecedno prvom umirovljeniku i zadnjoj umirovljenici s popisa Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

12:47h
0
Gradonacelnik Jaksic urucio uskrsnice
Foto: koprivnica.hr

Počela je podjela uskrsnica umirovljenicima i osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine s područja grada Koprivnice.

Uskrsnice u iznosu od 200 kuna dobit će umirovljenici s prebivalištem na području grada Koprivnice, pod uvjetom da im ukupna mirovina za mjesec veljaču 2021. godine, zajedno s dodacima ne prelazi 2.000 kuna. Osobe s invaliditetom korisnici osobne invalidnine uskrsnicu dobivaju temeljem popisa kojeg je gradu dostavio Centar za socijalnu skrb.

Uskrsnice se zbog epidemioloških mjera isplaćuju na kućnu adresu putem poštanske usluge Hrvatske pošte, no gradonačelnik Jakšić osobno je uručio dvije, na njihov kućni prag.

Danas su ih dobili Darko Andrašić i Zorka Žužul, abedecedno prvi umirovljenik i zadnja umirovljenica s popisa Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

– Drago mi je što imamo mogućnost povećati uskrsnice, ali ono važnije pokazati ljudima da smo uz njih, da nam je stalo do njih i da cijenimo sve ono što su radili i stvarali za naš grad. Nadam se da će i ova uskrsnica našim umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine barem malo uljepšati uskrsne praznike – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

– Uskrsnica mi znači puno, nadopunit će kućni budžet – rekla je Zorka Žužul.

 

Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr