4 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
lijepo vrijeme

FOTO Ispred đurđevačke osnovne škole najveći biciklistički parking, sve više učenika dolazi biciklom u školu
F

Škola surađuje s HAK-om u smislu predavanja i održavanja radionica o sigurnom korištenju bicikala, te učenju prometnih pravila i znakova na poligonu iza škole i sigurnosti u prometu.

Ne propustite

Učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac ovo lijepo i sunčano vrijeme svakodnevno koriste za dolazak biciklom u školu.

Unatoč radovima ispred naše škole parkirani su brojni bicikli, ali i pokoji romobil.

– Đurđevac je zapravo mali grad i iz svakog kvarta učenici za par minuta dođu do centra, javnog prijevoza nema, a u tom slučaju bicikl je odlično prijevozno sredstvo do škole. Od malih nogu djecu učimo kako je vožnja biciklom zdrava, a trendovi u Hrvatskoj i u svijetu su takvi da se djeca sve manje kreću. Stoga je stvarno lijepo vidjeti ovakav veliki parking ispred škole – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Kako su u tijeku radovi na energetskoj obnovi i nadogradnji škole, trenutno smo napravili privremeni biciklistički parking za naše učenike. Nakon završetka radova planiramo urediti poseban parking s nadstrešnicom koji će koristiti naši mladi biciklisti koji su nam ukazali na potrebu za istim – istaknuo je gradonačelnik.

Foto: djurdjevac.hr

– U našoj školi planiramo organizirati i školsku biciklijadu sa biciklističkim servisom koji će nuditi male popravke – pumpat će se gume, provjeravati zategnutost lanca, provjeravat će se svijetla i slično, a u svemu tome će sudjelovati i učenici i učitelji. Možda jednog dana osnujemo i biciklistički klub u školi – rekao je gradonačelnik.

Dolazak biciklom u školu ima mnoge prednosti, od ekonomičnosti i očuvanja okoline do poboljšanja tjelesnog i psihičkog zdravlja učenika.

Da su biciklistički grad osim njihovih učenika dokazuje i to da kroz Đurđevac prolaze dvije nacionalne i međunarodne biciklističke rute, a to je ruta broj 13 koja ide uz Dravu, te ruta broj 7 koja spaja preko Đurđevca Balaton i Lonjsko polje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×