17.3 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prolaz osiguran

FOTO Ispred zgrade čija se fasada urušava postavljena je ograda, a njeno je vlasništvo komplicirano, u većini Srpske pravoslavne crkve
F

Nekada je tamo bilo kultno rock okupljalište Cvrčak, također i Radio Drava, koja je emitirala u potkrovlju, a u prizemlju imala urede, no već 10-ak godina, ako ne i više, zgrada je bez stanara i na očigled propada

Ne propustite

Urušavanje dijela fasade sa stare privatne kuće na Trgu mladosti uznemirilo je u nedjelju veći broj koprivničkih roditelja. Razlog je jasan, u neposrednoj blizini nalazi se osnovna škola, a pješačkom stazom podno poluraspadnute zgrade, na koju je cigla pala, svakodnevno prolaze stotine mališana.

Srećom, bila je nedjelja i previše prolaznika nije bilo, u suprotnom, mogla se dogoditi tragedija. Kako do iste ne bi došlo, djelatnici Komunalca jutros su počistili te zaštitnom ogradom i trakom osigurali pločnik.

– Gradsko komunalno redarstvo s vlasnicima objekta poduzet će radnje kako bi se spriječilo daljnje otpadanje fasade te osigurala sigurnost pješaka. Molimo građane da ne prolaze osiguranim područjem te koriste pješačku stazu uz prometnicu – poručuju iz Komunalca.

Inače, spomenuta zgrada, koja se nalazi uz pravoslavnu Crkvu Svete Trojice, već je godinama gradsko ruglo. Nekada je tamo bilo kultno rock okupljalište Cvrčak, uz koji su odrasle brojne generacije, također i Radio Drava, koja je emitirala u potkrovlju, a u prizemlju imala urede, no već 10-ak godina, ako ne i više, zgrada je bez stanara i naočigled propada.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na njezino stanje, odnosno izgled, brojni su upozoravali, no nikada se ništa nije poduzelo, jer je vlasništvo prilično komplicirano. Točnije, u posjedu određenih dijelova zgrade nalazi se nekoliko fizičkih osoba, odnosno pravnih subjekata, u što smo se uvjerili uvidom u zemljišne knjige.

Naime, Srpska pravoslavna crkva ima 126 kvadrata u podrumu i gotovo 200 u prizemlju. Republika Hrvatska ima 40 kvadrata u potkrovlju, a u vlasništvu djela potkrovlja nalazi se i Podravska banka sa svojih 166 kvadrata. Također, u vlasništvo je upisan i Zdravko Sabolić iz Koprivnice, koji ima nekoliko prostorija ukupne kvadrature 50-ak m2.

Inače, cijela čestica, koja uključuje zgradu i dvorište, ima 675 metara kvadratnih i nadamo se da je jučerašnja nezgoda bila dovoljno upozorenje svima njima, odnosno da će se zgrada, koja se nalazi u strogom centru grada, uskoro dovesti u red.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturalna večer

FOTO/VIDEO Maturanti u glamuroznim svečanim haljinama i odijelima pripremili se za svoju večer, pogledajte tu ljepotu

Još jučer su "norili", a danas su križevački maturanti u prekrasnim haljinama i odijelima dočekali svoju maturalnu večer. Maturanti križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×