14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Nema joj ravne

FOTO Iva Gerić je kasno počela s hrvanjem, a danas je najbolja sportašica i reprezentativka: Bez teških trenutaka nema ni napretka
F

Nažalost Iva zbog svih obaveza koje ima teško pronalazi vrijeme za druženje s obitelji i prijateljima, tako da svaki slobodni trenutak provede upravo s njima. Kaže, da je to jednina problematika ovoga sporta. 

Ne propustite

Iva Gerić, hrvačica Hrvačkog kluba Ludbreg i Hrvatske hrvačke reprezentacije, ponijela je titulu najsportašice grada Ludbrega u 2023. godini.

Ova mlada 21-godišnja sportašica rodom je iz mjesta Hrženica, naselja u sastavu Općine Sveti Đurđ. Danas je Iva studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a sve u želji kako bi nakon aktivne natjecateljske karijere mogla posvetiti prenošenju znanja na mlađe generacije kao trenerica hrvanja.

Iva Gerić, hrvanje
Najbolja sportašica Ludbrega Iva Gerić//FOTO Ustupila: Iva Gerić

Većina djece s odabirom izvanškolskih aktivnosti kreće upisom u prvi razred, no Iva nije bila kao većina njenih vršnjaka te se s hrvanjem počinje baviti u višim razredima osnovne škole.

– Hrvanje sam počela trenirati u osnovnoj školi kad sam imala 12 godina, to je dosta kasno jer ga djeca počnu trenirati već sa šest ili sedam godina. Prije toga nisam trenirala ni jedan sport, a na svu sreću zaljubila sam se u trening od prvog dana – priča Iva.

Kaže kako nije imala nikakve planove jer se je sve odvijalo jako brzo i spontano.

– Kako je vrijeme prolazilo rezultate koje sam postizala bili su sve veći i razina natjecanja zahtijevala je sve veću posvećenost – dodaje.

Ubrzo nakon toga stigli su prvi i pravi izazovi. Naravno riječ je o upisu u srednju školu, a kasnije na red došao je i odabir fakulteta.

– Izazov je bila srednja škola koju smo prilagodili trenažnom procesu, a to je usmjerenje sportaša u Drugoj gimnaziji Varaždin gdje su mi maksimalno izlazili u susret. Nakon toga došao je trenutak upisivanja na fakultet. Znala sam što želim, i to je bila faza gdje sam sto posto bila sigurna da je to put kojim želim ići i s kojim se želim baviti – ističe mlada reprezentativka.

Iva Gerić, hrvanje
FOTO Ustupila: Iva Gerić

Iva iza sebe ima sjajne uspjehe, poput kadetske brončane medalje koju je osvojila na Europskom prvenstvu u ženskom hrvanju u Italiji. Treba istaknuti kako je Iva prva žena koja je osvojila medalju za hrvatsko hrvanje.

Iza izvrsnih i velikih uspjeha stoji “mirna” glava i još veća motivacija.

– Najviše me motivira stalna želja za napretkom. Sam rezultat dolazi kao nagrada, ali hrvanje mi daje mogućnost da rastem na svim poljima i to me ispunjava – dodaje.

Zanimalo nas je kako izgleda jedan dan hrvačice, odnosno kako izgledaju pripreme te kako je trenirati u Hrvačkom klubu Ludbreg.

– Jedan dan na priprema izgleda tako da se budimo rano ujutro i iz kreveta idemo na trčanje. Nakon čega imamo odmor i prvi jutarnji trening, pa opet trening te čekamo popodnevni trening. Taj dio zahtjeva maksimalnu posvećenost jer prehrana i oporavak trebaju biti kvalitetni da bi sam trening mogla odraditi na nivou kojem želim. Kad sam kod kuće treniram u svom rodnom Hrvačkom klubu Ludbreg i tamo održavamo formu – pojašnjava Iva.

Kao i svaki uspješni sportaš, Iva prije svakog natjecanja ima svoju rutinu koja joj pomaže da ostane smirena i da se dobro osjeća. I ne, ne boji se udaraca protivnica.

– Ne bojim se ozljeda u smislu da će mi se nešto dogoditi, već osjećaja stagnacije kojeg dobijem kad sam ozlijeđena, a to najviše mrzim – govori.

Iva Gerić, hrvanje
FOTO Ustupila: Iva Gerić

Iako se bavi borilačkim sportom, Iva nije agresivan tip osobe, već sasvim suprotno. Naravno da joj je jedan od ciljeva natjecati se na Olimpijskim igrama, a najgore iskustvo nema.

– Ima dosta teških trenutaka, a s vremenom sam prihvatila da bez njih nema ni napretka. Budući da nema problema koji se ne da riješiti, ovu su samo mali izazovi koje treba savladati – zaključuje Iva Gerić, najbolja sportašica Grada Ludbrega.

Nažalost Iva, zbog svih obaveza koje ima, teško pronalazi vrijeme za druženje s obitelji i prijateljima, tako da svaki slobodni trenutak provedi upravo s njima. Kaže da je to jedini problem ovoga sporta.

Iva Gerić, hrvanje
FOTO Ustupila: Iva Gerić
Iva Gerić, hrvanje
FOTO Ustupila: Iva Gerić
Iva Gerić, hrvanje
FOTO Ustupila: Iva Gerić
Iva Gerić, hrvanje
FOTO Ustupila: Iva Gerić
Iva Gerić, hrvanje
FOTO Ustupila: Iva Gerić

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×