12.9 C
Koprivnica
Srijeda, 28. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
stručni skup

FOTO Ivana Korn Varga: Kroz skup želimo poručiti da Drava ima mnogo dobrobiti koje može dati, više nego gradnja hidroelektrane
F

Hidroelektrana uništava, ne samo stanište rijetkih i zaštićenih životinjskih vrsta, poput male čigre i bregunice, nego izgradnja nije dobra i jer bi se mogla spustiti razina podzemnih voda.

Ne propustite

Povodom Svjetskog dana vlažnih staništa, koji se inače tradicionalno obilježava 2. veljače, WWF je organizirala stručni skup o dobrobitima koje pruža rijeka Drava. Riječ je o jednoj od vodećih svjetskih nevladinih i neprofitnih organizacija za zaštitu prirode.

Održan jer u HGK Koprivnica.

– Ovakva rijeka Drava može ponuditi više nego što može ponuditi kroz stvaranje električne energije. Mi smo nevladina organizacija i eto, saznali smo da je donesena politička odluka o izgradnji hidroelektrane Molve 1 i 2 i na to smo reagirali kampanjom koju organiziramo s mnogim nevladinim udrugama, upravo u svrhu toga da podignemo svijest javnosti. Kroz skup želimo poručiti da Drava ima mnogo dobrobiti koje može dati – objasnila je Ivana Korn Varga iz WWF.

Također, navodi da hidroelektrana uništava, ne samo stanište rijetkih i zaštićenih životinjskih vrsta, poput male čigre i bregunice, izgradnja nije dobra jer bi se mogla i spustiti razina podzemnih voda.

Foto: Matija Gudlin
Ivana Korn Varga // Foto: Matija Gudlin

– To bi moglo imati i loš utjecaj za mještane koji koriste vodu iz bunara – kazala je.

Sudionici su imati priliku čuti prezentacije stručnjaka iz raznih područja. Nizom prezentacija dobrobiti Drave sagledane su sa stanovišta raznih sektora uključujući šumarstvo, turizam, energetiku te zaštitu prirode.

Foto: Matija Gudlin
Željka Kolar // Foto: Matija Gudlin

– Kao ustanova nastojimo što više promovirati to područje i unaprijediti zaštitu. Trenutno su aktualna dva projekta na rijeci Dravi. Surađujemo i s nevladinim udrugama i javnim ustanovama te mnogim vanjskim institucijama jer želimo unaprijediti način upravljanja i suradnje te zaštitu bioraznolikosti na području Drave – rekla je Željka Kolar, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije.

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pripazite!

S hrvatskog tržišta povlači se popularna čokoladica, može imati komadiće plastike

Zbog moguće prisutnosti malog komada plastike tvrtka Mondelēz International s hrvatskog tržišta povlači proizvod Milka Oreo Bar (37 g). Povlači se proizvod Milka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×