20.1 C
Koprivnica
Srijeda, 22. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO: Izložba Likovne sekcije “Podravka 72” u Đurđevcu
F

Ne propustite

U Galeriji stari grad u Đurđevcu 1. ožujka otvorena je izložba aktivnih članova Likovne sekcije “Podravka 72”, nakon osam godina od prvog gostovanja.

Autorica likovnoga postava je viša kustosica Galerije Stari grad Edita Janković Hapavel. U svojem uvodu istakla je vrijednost Likovne sekcije Podravka 72 za grad Koprivnicu i podravinu. Više o samoj sekciji govorila je predsjednica KUDa Podravka Jadranka Lakuš. Izložbu je otvorio župan Dako Koren. Posjetiteljima izložbe glazbeni ugođaj pripremio je na klaviru mladi đurđevački pijanist Luka Rasinec.

KUD Sekcija Podravka vezana je uz svoju matičnu tvrtku i nekoć je imala samostalni prostor u prizemlju glavne Podravkine poslovne zgrade u kojem su izlagali ne samo članovi, nego i gosti. Unutar sekcije zastupljena su imena kojima nije bitan osobni probitak već predstavljanje njihovog rada i umjeća. Nekima je sekcija bila i odskočica za dalji rad na samostalnim izložbama. Šetnja ovom izlođbom pruža široki okvir stilskih smjernica: od kompozicija naivnog izričaja, koje su nekoć imale primat nad ostalima, savršeno uglađenih, hiperrealističkih, realističkih, naturalističkih ili pak ekspresionističkih tragova do apstraktnih, ilirski dopadljivih ili pak erotskih naboja.

Izložba ostaje otvorena do 23. ožujka 2013.

foto i video: Branko Novosel

{webplayer video=http://www.youtube.com/watch?v=dzSB76kkZkA type=youtube}

 

{vsig}kultura/03-2013/130304-podravka-72{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

specijalno vozilo

FOTO/VIDEO Testira se mašina koja će glancati žute ploče i ostatak trga, električna je, bešumna i blaga prema tlakavcima

Radovi na Zrinskom trgu u samom su finišu, a nakon što dobije sve dozvole i bude predan na korištenje...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti