NASLJEĐE OBITELJI

FOTO Izložbom započeli Dani Marcela Kiepacha posvećeni osobi koja je svijetu donijela mnoštvo vrijednih izuma

Zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško naglasio je kako je ovo prilika da se Kiepachovo ime podigne na višu razinu te da obilježavanje postane tradicionalno.

15:44h
0
Foto: Grad Križevci

Izložba Nasljeđe obitelji Marcela Kiepacha otvorena je jučer u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci, čime su započeli i Dani Marcela Kiepacha. Predavači Zoran Homen i Ottone Novosel-Franz govorili su o Kiepachu čiji su najpoznatiji izumi žirokompas, dinamo stroj za rasvjetu svih vrsta kola, strujni prekidač za rentgenske aparate, mali transformator za niski napon te držač za čitanje knjiga.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, koji je uz ravnateljicu Muzeja Teu Hatadi otvorio događaj, naglasio je kako je ovo prilika da se Kiepachovo ime podigne na višu razinu te da obilježavanje postane tradicionalno. Novosel-Franz bio je prvi koji je javnost upoznao s Kiepachovim radom, smatrajući kako je bio ispred svojega vremena. Homen je, s druge strane, prikupljao građu te posjeduje veliko znanje o ovoj obitelji.

Izložba o obitelji Kiepach posljednji je put bila postavljenja 2004. godine. Sada će biti otvorena do 14. veljače, a organizirat će se još nekoliko zanimljivih, vezanih događaja.

čitam...
Loading...