4.6 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NAVEO NA ČEMU SU RADILI I ŠTO PLANIRAJU

FOTO Jakšić se osvrnuo na dvije godine mandata i najavio tri velika projekta: Koprivnica ima proaktivne ljude pozitivne energije koji vole i skrbe o svojem gradu
F

Predsjednik Gradskog vijeća Ivica Pal smatra kako su stabilne financije, odnosno proračun, temelj svega. 

Ne propustite

Konferencija povodom dvije godine mandata gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića te njegovih suradnika održana je danas u prostorima Gradske uprave. Prisustvovali su i predsjednik Gradskoj vijeća Ivica Pal te zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž Melita Samoborec. 

Podsjetimo, 9. lipnja 2017. godine prisegnuo je za gradonačelnika Koprivnice, a 21. lipnja održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća.

– Puno nam je značila podrška vladajuće većine koju imamo u Gradskom vijeću i podrška samog predsjednika. Neke teške odluke i situacije, koje možda medijski nisu bile vidljive, uspjeli smo prebroditi i ostvariti što smo planirali – započeo je Jakšić.

Od tada do danas, Jakšić se dotaknuo nekolicine stvari, istaknuvši kako su u 2018. godini ostvarili plus od osam milijuna kuna tekućeg poslovanja, čime su, kazao je, smanjili deficit što im je i plan za budućnost.

Na nikad niže grane unatrag 20-ak godina smanjili smo kreditnu zaduženost. To nam daje prostor da ostvarimo planove koje smo si zacrtali – kazao je.

Mišel Jakšić // Foto: Marko Dedić
Ulaganja u obrazovanje, sport i kulturu

Fokus u svojem govoru postavio je na obrazovanje, krenuvši s naglašavanjem kako je Koprivnica jedan od rijetkih gradova u kojemu svi redovni studenti dobivaju stipendije. Nadalje, naveo je kako su osigurali besplatne bilježnice za sve gradske osnovnoškolce, povisili plaće odgajateljicama u vrtićima te uveli nove programe kao što su popusti za veći broj djece.

Među ostalim, izvršena je energetska obnova Osnovne škole Braće Radić, dok će ona Antuna Nemčića Gostovinskog uskoro krenuti. Uložili su u Dječji vrtić Loptica, Dječji vrtić Tratinčica, riješili probleme toplog obroka u PŠ Starigrad i Bakovčice, a od jeseni u PŠ Vinica. Osigurano je i kombi vozilo za prijevoz članova COOR Podravskog sunca.

Melita Samoborec // Foto: Marko Dedić

Okrenuvši se kulturi i sportu, Jakšić je spomenuo ulaganje u Galeriju Kovačić koju smatra ponosom grada. Sinagoga je, također, element u sklopu kojega su, kaže, pokrenuli ulaganja.

– Uspjeli smo povećati plaće djelatnicima u kulturi što je bila velika tema i rasprava – izjavio je i zatim rekao kako nijedan grad u Hrvatskoj ne ulaže toliko u sport.

Visoki društveni i komunalni standard

Mišljenje gradonačelnika je kako je gradsko gospodarstvo izašlo iz kriznih trenutaka.

– Gospodarski subjekti u Koprivnici ne bi funkcionirali bez visokog društvenog i komunalnog standarda. Uložili smo 40 milijuna kuna gradskih sredstava na podizanje komunalne infrastrukture. Ušli smo s asfaltom u ulice u kojima ih čekaju desetljećima te povukli sredstva za cestu Reka – Starigrad – prepričao je.

Ksenija Ostriž // Foto: Marko Dedić

Dodatno, podsjetio je na projekt Aglomeracije i Poduzetnički inkubator.

– Nećemo si dozvoliti i reći kako smo zadovoljni jer smo neke stvari preokrenuli i pokrenuli. Koprivnica, konačno, ima financijsku snagu i danas možemo reći kako je u planu za ovaj mandat Osnovna škola Podolice sa sportskom dvoranom, sportska dvorana Đure Estera rekonstrukcija Zrinskoga trga – najavio je te nastavio.

– Koprivnica je s ljudskim i financijskim resursima spremna ta doista tri velika projekta iznijeti i ostvariti do kraja mandata – zaključio je.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivica Pal smatra kako su stabilne financije, odnosno proračun, temelj svega.

Ivica Pal // Foto: Marko Dedić

– Zacrtali smo si nekoliko ključnih projekata. Oni su u fazi u kojoj trebaju biti. Po mojem mišljenju i životnom iskustvu, stvari se odvijaju kako trebaju. No, uvijek ima nešto što može biti bolje. Iz naše perspektive nešto može izgledati kao sitnica, dok je nekome golemo, kao što je asfalt u ulici. I te stvari treba pratiti. Mislim da gradska uprava to dobro radi – dodao je Pal.

Jakšić je zaključio kako udaljavanjem od grada shvaćamo koliko ponosni možemo biti na svoj grad.

Koprivnica je danas grad pozitivne energije i proaktivnih ljudi koji vole i skrbe o svojem gradu – rekao je, dodajući kako imaju dobre temelje za iskorak te ostanak u top pet ili deset hrvatskih gradova po kvaliteti života i ekonomskoj snazi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obavijest

Iz trgovina se povlači brašno: “Vratite ga u najbližu poslovnicu”

Još jedan proizvod povlači se iz trgovina. Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Raženo brašno integralno –...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×