18.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Svečano u Draganovcu

FOTO Jedno od najaktivnijih koprivničkih društava slavilo 30 godina, Tucaković: Ovo je primjer kako to žene rade – najbolje!
F

Društvo se od samih početaka orijentiralo na natjecateljski dio vatrogastva gdje su ostvarili velike uspjehe na svim razinama

Ne propustite

Dobrovoljno vatrogasno društvo Draganovec 1. lipnja obilježio je tri desetljeća od osnutka društva, i to povorkom kroz mjesto, svetom misom koju je vodio velečasni Ivica Puškadija te svečanom sjednicom na kojoj su uručena brojna priznanja, zahvalnice i medalje.

Zapovjednica Mihaela Lončarek osvrnula se u svojem izvješću na najvažnije događaje u društvu od svojeg osnivanja 1994. godine te je pobrojala brojne intervencije, što na području Draganovca, što u Koprivnici i šire, odnosno svugdje gdje odlaze po zapovjedi gradskog vatrogasnog zapovjednika.

– Društvo se od samih početaka orijentiralo na natjecateljski dio vatrogastva gdje su ostvarili velike uspjehe na svim razinama, a svakako je povijesni uspjeh društva ostvarila ekipa koja je 2005. godine predstavljala hrvatsko vatrogastvo na Vatrogasnoj olimpijadi – moglo se čuti na ovom obilježavanju.

Darko Palaš, predsjednik Vatrogasne zajednice koprivničko-križevačke, rekao je kako je DVD Draganovec primjer da nije potrebno mnogo godina da bi društvo bilo uzor drugima i da bi dobro radilo od samih početaka.

Tucaković: Ovo je primjer kako to rade – žene

Saborski zastupnik Tomislav Golubić obratio se kao i član DVD-a Štaglinec te se prisjetio kako su društva zajedno rasla i radila i kako su svi vatrogasci uvijek nalazili inspiraciju u susjedima iz Draganovca.

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH i predsjednik VZG-a Koprivnica, također se prisjetio brojnih odlazaka na natjecanja.

Foto: VZG Koprivnica

– Ovo je primjer kako to žene rade, kako to žene najbolje rade. Ponosan sam i sretan kad vidim koliko nas se okupilo na obljetnici jer iza članova DVD-a Draganovec puno je humanitarnog rada i požrtvovnosti. Moram naglasiti veliku upornost i zalaganje Stjepana Piskača koji je bio jedan od pokretača osnivanja DVD-a – rekao je Tucaković.

Naglasio je i važnost podrške Grada Koprivnice za sve vatrogasce i njihovu operativnu i društvenu djelatnost. Gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić također je čestitao na obljetnici svim članovima.

Foto: VZG Koprivnica

– Kroz vaše izvješće vidi se da u Draganovcu živi vatrogastvo, a to mogu potvrdili i činjenicom da ste uvijek prvi kada nam je kao gradu potrebna pomoć i kada treba odraditi neki posao kako bi se zaštitila sigurnost građana i imovine – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Društvo je dodijelio i brojna odlikovanja i zahvalnice. Spomenice za 10 godina primili su Lucija Tetec, Denis Hemetek, Jan Pavić, Marko Maček, Leon Kostić, Matija Mohenski, Matija Štrubek i Jakov Novak.

Spomenice za 20 godina dobili su Božica Dvorski, Bojan Horvat, Mladenka Mršić, Martina Kljunić i Dražen Grahovac, a spomenicu za 30 godina Davorin Hemetek, Vedran Kovačić, Zdenka Hiržn, Mirjana Radoš, Ivančica Kljunić, Božica Maček, Siniša Nemec, Danijela Horvat, Stjepan Piskač, Darko Jambor, Zlatko Pajski, Josip Hemetek, Matija Hemetek, Đurđica Hemetek, Marica Maljak, Danijel Hemetek, Nataša Nemec, Božidar Hojsak, Kristijan Hemetek, Josip Hiržin, Zlatko Hiržin, Martin Hemetek, Lela Maljak, Nenad Sabolić, Mario Gašparić, Mario Novak, Robert Maljak, Zoran Hiržin, Zvonko Rozman, Ivica Vidrač, Damir Nemec i Mihael Dvorski.

Brončane plamenice dobili su Valentina Novak lana Baniček, Matija Šturbek, Sanela Vuković, Tena Gašparić, Ivana Flegarić, Ana Dolenec, Davorin Hemetek, Mihaela Lončarek, Ivna Špernjak, Melita Šeb, Aleksandra-Monika Rajšel, Luka Balala, Zlatko Hiržin, Vedran Kovačić i Ana Marija Međimurec.

Srebrne plamenice primili su Zdenka Hiržin i Maja Kezele, a zlatne plamenice primili su Stjepan Piskač i Danijela Horvat. Na svečanoj sjednici dodijeljen su i medalje za posebne zasluge, kao i priznanja zaslužnom osobama i organizacijama koje pomažu rad društva.

Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Foto: VZG Koprivnica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×