16.5 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Sportski ribolov

FOTO Jegeniš ugostio najbolje hrvatske kadete ribolovce
F

Ne propustite

Odličan domaćin dvodnevnih natjecanja na jezeru Jegeniš bio je ŠRS Koprivničko-križevačke županije, a kao potvrdu dobroga rada, Hrvatski športsko ribolovni savez našoj je županijskoj organizaciji povjerio organizaciju natjecanja Kupa Hrvatske za kadete na ovom području.

62. završnica Kupa HŠRS za kadete Hrvatskog športskog ribolovnog saveza u lovu ribe udicom na plovak održana je od 1. do 3. srpnja na jezeru Jegeniš, točnije na novoj stazi za ribolovna natjecanja na Jegenišu. Odličan domaćin dvodnevnih natjecanja na jezeru Jegeniš bio je ŠRS Koprivničko-križevačke županije, a kao potvrdu dobrog rada Hrvatski športsko ribolovni savez našoj je županijskoj organizaciji povjerio organizaciju natjecanja Kupa Hrvatske za kadete na ovom području. Osim natjecanja, organizirano je tijekom natjecanja polaganje ispita za nove suce društvenog i državnog ranga za disciplinu lova ribe udicom na plovak.

Ovo je na području naše županije već drugo natjecanje Kupa Hrvatske jer je 58. Kup organizirao Hrvatsko športski ribolovni savez  sa klubovima iz Bjelovara 2012. godine na jezeru u Rasinji gdje  su nastupili, kao i sada, najbolji mladi ribolovci iz svih dijelova Hrvatske.

Otvorenje 62. Kupa Hrvatske održano je na jezeru Šoderica gdje je bio  organiziran kamp za sve sudionike natjecanja. Natjecanje je otvorio predsjednik HŠRS-a Vladimir Sever. Otvorenju su bili nazočni dožupan Ivan Pal, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić i predsjednik Zajednice sportova županije Stanko Lovković.

Nakon otvorenja slijedile su pripreme svih ekipa i natjecatelja. Prvi dan natjecanja, u subotu 2. srpnja, održan je po jako vrućem vremenu, dok je drugi dan naglo zahladilo te se lovilo po vjetrovitom vremenu, što je otežavalo ribolov.

Kod kadetkinja najbolje rezultate postigla je ekipa ŠRD Glavatica Pfeifer Sensas Prelog sa 7178 grama i 14 bodova, drugo mjesto ekipa ŠRD Klen Sveta Marija sa 3170 grama i 28 bodova, a treće mjesto osvojila je ekipa ŠRD Šaran Zaprešić sa 2991 grama i 29 bodova.

Pojedinačno najbolje rezultate u kategoriji kadetkinja ostvarile su Simona Vlašić iz ŠRD Glavatica Pfeifer Sensas Prelog sa 4276 grama i 3 sektorska boda ispred Emme Činčurak iz ŠRD Karas Ilok koja je ulovila 1471 grama i ostvarila isto 3 boda u sektoru. Treća je bila Katarina Rojko iz ŠRD Glavatica Pfeifer Sensas Prelog sa 1837 grama i 4 boda.

Prvo mjesto u kategoriji kadeta osvojila je ekipa ŠRD Glavatica Pfeifer Sensas Prelog sa 5865 grama i 18 bodova, drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRD Klen iz Nove Gradiške sa 5311 grama i 29 bodova. Treća je bila ekipa ŠRD Šaran Zaprešić sa 5872 grama i 41 bodom.

Pojedinačno najbolji rezultat u kategoriji ostvario je Matija Orehov iz ŠRD Glavatica Pfeifer Sensas Prelog sa 2275 grama i 3 boda ispred Filipa Mulc iz ŠRD Klen Nova Gradiška sa 2112 grama i 3 boda. Treći pojedinačno bio je Luka Florijanić iz ŠRD Varaždin Interland sa ostvarenih 2869 grama i 4 sektorska boda.

Na 62. Kupu nastupile su 33 ekipe, 20 u muškoj i 13 u ženskoj konkurenciji. Boje naše županije branili su kadeti ŠRK-a Đelekovec, ŠRK-a Torčec i ŠRK-a Bistra Repaš, te kadetkinje Podravke.

U kategoriji kadetkinja ŠRK Podravka osvojila je odlično 7. mjesto, dok je pojedinačno najbolje plasirana bila Lorena Blažek na 7. mjestu.

U kategoriji kadeta ekipa ŠRK Đelekovec osvojila je 8. mjesto te je bila najbolje plasirana naša ekipa. Pojedinačno najbolji bio je Filip Pivar iz ŠRK Đelekovec na 16. mjestu. Ekipa ŠRK Štuka Torčec osvojila je 11. mjesto, dok je ekipa ŠRK Bistra Repaš osvojila 17. mjesto.

Proglašenje pobjednika održano je u Koprivnici u Hotelu Podravina. Nagrade, medalje i pehare HŠRS-a najboljim natjecateljima uručili su Pročelnik Grada Koprivnice Darko Ledinski, Predsjednica Općinskog vijeća Legrada Snježana Kuzmić, tajnik zajednice sportova županije Branko Zorko, predsjednik Županijskog ribolovnog saveza Ivan Petak i predsjednik Zajednice ribolovnih klubova Koprivnica Ivica Sabolić. Osim pehara i medalja najbolji natjecatelji nagrađeni su slikama Ivana Lekčevića. Za uspješnu organizaciju 62. Kupa HŠRS-a, Županijski ribolovni savez nagrađen je Plaketom, dok je istu za suorganizaciju 62. Kupa primila Koprivničko-križevačka županija i Nexe grupa.

Sljedeće godine najmlađi hrvatski ribolovci ukrstit će štapove u Topolju u Baranji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nek' im je sretno!

[FOTO/VIDEO] LUDILO NA NORIJADI! Koprivnički maturanti imaju večer života, pogledajte feštu za pamćenje

Životu u školskim klupama je kraj, maturanti se opraštaju od života kakvog poznaju, a kako to bolje napraviti nego...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×