26.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
trening životnih vještina

FOTO Kako je raditi s ovisnicima te kada potražiti pomoć Križevčani su doznali na javnoj tribini
F

Na tribini je sudjelovao i stručnjak iz područja ovisnosti Zoran Zoričić iz KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu

Ne propustite

Brojni Križevčani odazvali su se na javnu tribinu Ovisite o sebi, a ne o psihoaktivnim tvarima koju je organizirao Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Kluba liječenih alkoholičara “Centar” Koprivnica.

Na samom početku je doktorica Vlatka Rajn govorila da je ovdje riječ o tribini koja se odvija u sklopu projekta Trening životnih vještina za prevenciju ovisnosti o alkoholu, kockanju i novim tehnologijama kod djece i mladih.

– Cilj projekta je osnažiti učenike u osnovnim školama kako bi se kroz život mogli nositi s raznim izazovima, pogotovo s izazovima ovisnosti – rekla je Rajn.

Dodaje da su kroz projekt održane edukacije nastavnika trećih i sedmih razreda prijavljenih osnovnih škola te stručnih suradnika koji su tako osnaženi za edukaciju učenika o borbi protiv ovisnosti.

Foto: Grad Križevci

– Nadamo se da će ovaj program zaživjeti i da ćemo naći načine kako ga dalje financirati, uključiti sve škole i sve razrede – poručuje.

Na tribini je sudjelovao i stručnjak iz područja ovisnosti Zoran Zoričić iz KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu koji je govorio o svom bogatom iskustvu rada s ovisnicima, o načinima kako savladati ovisnost te u kojem trenutku potražiti pomoć.

Spomenimo da su predavanju pored brojnih posjetitelja prisustvovali gradonačelnik Mario Rajn, županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nestao u 60 minuta

Poznatom koprivničkom glazbeniku ukrali kamper: Išao sam u Milano na Metallicu, a sad nemam kako kući!

- Ima koga danas u Milanu na koncertu Metalike da se vratim s njim. Obzirom da sam došel ujutro...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×