ŽUPANIJSKA SMOTRA DJEČJEG FOLKLORA

FOTO Kalinovac ugostio stotine malih folkloraša, županiju će na državnoj završnici predstavljati FA Koprivnica

Na Vinkovačke jeseni ide KUD Molve, dok na male Đakovačke vezove idu KUD Rudar Glogovac s Folklornom skupinom Dječjeg vrtića Bubamara Kalinovac.

14:20h
0
Foto: Općina Legrad

Društveni dom u Kalinovcu bio je jučer mjesto održavanja 16. Županijske smotre dječjeg folklora.

Oko 300 malih plesača i svirača u dobi od četiri do 14 godina predstavilo se dječjim igrama i njihovoj scenskoj obradi te plesnim izvedbama dječjeg folklora podravskog kraja.

U programu je sudjelovalo 12 grupa podijeljenih u tri skupine. Folklorna skupina Dječjeg vrtića Bubamara Kalinovac. Folklorni ansambl Koprivnica, KUD Širine Novo Virje, KUD Zrin Legrad, KUD Stari Graničar Cirkvena i KUD Grgur Karlovčan Kalinovac bili su dio dječje grupe nižeg uzrasta. Dio mješovite dječje grupe bili su KUD Rudar Glogovac, KUD Prugovac, KUD Petar Preradović Đurđevac i DIF Koprivnički Ivanec. KUD Molve i FA Koprivnica ubrajaju se u dječju grupu višeg uzrasta.

Selektorice smotre Slavica i Lana Moslavac iz Kutine odabrale su grupe koje će predstavljati županije na državnim manifestacijama. Tako će našu predstavljati FA Koprivnica. Na Vinkovačke jeseni ide KUD Molve, dok na male Đakovačke vezove idu KUD Rudar Glogovac s Folklornom skupinom Dječjeg vrtića Bubamara Kalinovac.

Selektorice su odlučile ukoliko netko od spomenutih društava ne bude u mogućnosti sudjelovati na dodijeljenoj manifestaciji da KUD Zrin Legrad uskoči na njihovo mjesto. Oduševile su se novom postavom tamburaša kojima je ovo bio prvi nastup. Ostali komentari bile su pohvale te usmjereni na urednost nošnje i frizure. Kao i uvijek, nasmiješeni i veseli osvojili su srca publike koji su im uzvratili velikim pljeskom.

Pokrovitelj je Koprivničko-križevačke županija, organizator Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a domaćini članovi KUD-a Grgura Karlovčana iz Kalinovca.

čitam...