6.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
u koprivnici

FOTO Kampanja Čitaj mi, uz Sanju Pilić i ansambl Teatra Poco Loco, privukla brojne mališane
F

Rođendan se obilježava uz Međunarodni dan dječje knjige, 2.travnja u okviru kojeg se brojnim aktivnostima na međunarodnoj razini ističe važnost dječje knjige te potiče i razvija ljubav prema čitanju

Ne propustite

U Koprivnici se 1. travnja održala središnja proslava nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja.

Sudionike su pozdravili Maja Zrnčić ispred Ministarstva kulture i medija, gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva Jasenka Pleško i koordinatorica kampanje Kristina Čunović.

Ovogodišnja ambasadorica kampanje “Čitaj mi!”, književnica Sanja Pilić, uveličala je proslavu i pročitala autorsku slikovnicu Moj mačak Glupko. Članovi ansambla Teatra Poco Loco izveli su predstavu Trnoružica koju izvode u okviru projekta Priča mi se priča – koncertnog pričanja bajki, i oduševili sve prisutne. Prije kreativnog djela programa, izveden je i igrokaz o aktivnostima u kampanji, autorice Josipe Franjić Radulović, koji su uz knjižničarke Kristinu i Idu, čitale Katja Krulić, Lina Ilić, književnik Marko Gregur, UNICEFov predstavnik Marin Ilej i Maja Zrnčić. Uslijedila je kreativna aktivnost pod vodstvom odgajateljica Gordane Bonta i Brankice Indir i potraga za blagom – UNICEF-ovim slikovnicama UNICEF je za djecu.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić je u ime Grada podržao kampanju svojim dolaskom te je svima zahvalio na ovoj hvalevrijednoj kampanji. Istaknuo je da čitanje treba poticati u što većem broju, ne samo kod djece već i kod odraslih jer zbog digitalnog doba u kojem se nalazimo sve manje čitamo.

– Rođendan se obilježava uz Međunarodni dan dječje knjige, 2.travnja u okviru kojeg se brojnim aktivnostima na međunarodnoj razini ističe važnost dječje knjige te potiče i razvija ljubav prema čitanju – poručuju iz Grada.

Spomenimo i da kampanju partnerski provode Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Hrvatsko logopedsko društvo uz podršku UNICEF-a.

Cilj kampanje je promicanje rane pismenosti i kulture čitanja u obiteljima i da se ono kontinuirano provodi i u nadolazećim godinama kako bi čitanje naglas postalo stalnom aktivnošću u hrvatskim obiteljima s malom djecom. Osim toga, cilj je i da suradnja između knjižničara, pedijatara, odgojitelja, logopeda i drugih stručnjaka postane intenzivnija u promicanju čitanja naglas djeci od rođenja.

Iz Grada ističu da se program održao u Galeriji Mijo Kovačić u organizaciji Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica i partnera Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Hrvatskog knjižničarskog društva- Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež, Hrvatskog čitateljsko društvo, Hrvatskog centra za dječju knjigu, Muzeja grada Koprivnice, UNICEF Hrvatska, GKP-a Komunalac Koprivnica i drugih.

Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Sretan imendan

[IMENDANI] Tihomiri svijeta, ujedinite se, danas imate svoj dan!

Danas Tihomir slavi imendan! Tihomir je temeljit, interesantan, hitar, otvoren, marljiv, inicijativan i radostan.
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×