25.1 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
radni sastanak

FOTO Kanadski veleposlanik Bowman posjetio Koprivnicu, s gradskim čelnicima razgovarao o trgovini, investicijama, inovacijama, ali i slobodi medija
F

Sigurno je Kanada zemlja od koje mi kao društvo i država u razvoju možemo jako puno naučiti, kazao je gradonačelnik Jakšić.

Ne propustite

Koprivnica je danas imala jednog uvaženog gosta. Naime, u prvi posjet podravskoj metropoli došao je kanadski veleposlanik Alan Bowman, gdje ga je ugostio gradonačelnik Mišel Jakšić u pratnji svojih suradnika Ksenije Ostriž i Ivana Pala. Radni sastanak počeo je u zgradi Gradske uprave, a nastavio se obilaskom Sveučilišta Sjever i Inkubatora kreativnih industrija.

– Iskoristili smo ovaj dolazak da im isprezentiramo sve što u Koprivnici radimo, da pokažemo Sveučilište Sjever i naš Inkubator kreativnih industrija. Isto tako, iskoristili smo priliku da čujemo što to kanadska ambasada, ali i država, može ponuditi našem kraju kroz suradnju. Jako smo zadovoljni što je ambasador sa svojim suradnicima pokazao visok stupanj interesa i otvorenosti da neke teme i stvari koje u Koprivnici radimo, dignemo na jedan nivo suradnje i da nam pomognu u prikupljanju određenih kanadskih iskustava, pa i poslovnim suradnjama, jer sigurno je Kanada zemlja od koje mi kao društvo i država u razvoju možemo jako puno naučiti – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ambasador je iskazao veliko zadovoljstvo viđenim u Koprivnici i onime što su mu domaćini prezentirali.

– Vrlo je važno da vidim druga mjesta i gradove, kako se  živi u Hrvatskoj izvan glavnoga grada. Također, da vidim jedan grad koji je usredotočen ka inovativnosti i poslovanju. Mislim da  je ovo grad koji je dobro iskorištavao europske fondove za ulaganje u budućnost grada i društva – rekao je kanadski veleposlanik Bowman.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Iskazao je i zadovoljstvo razgovorima u Gradu, na Sveučilištu Sjever i u Inkubatoru kreativnih industrija.

– Razgovarali smo o tri stvari: trgovini, investicijama i inovacijama. U veleposlanstvu se trudimo spojiti znanstvenike u Hrvatskoj i Kanadi. Nadam se da će naš posjet pridonijeti tome. Razgovarali smo, također, o nekim našim prioritetima koje uključuje rodna ravnopravnost, inkluzivnost i raznolikost. Jedna od tema je i sloboda medija. Danas sam naučio da postoji duga tradicija medija i školovanja. Već imam datum kad dolazim u Koprivnicu kako bih sa studentima Sveučilišta razgovarao o slobodi medija u Kanadi i ono što mi činimo u svijetu po toj temi – poručio je veleposlanik.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Super druženje

FOTO I VIDEO / Veselo u Legradu za Dan općine, predstavile se udruge i projekt europske Amazone

Nastavlja se slavlje u povodu Dana općine Legrad. Danas su se u Parku Presvetog Trojstva predstavili članovi i članice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×