25.1 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Maturanti 2016./2017.

FOTO Karla Potroško: Htjela bih sav svoj talent i trud iskoristiti u korist svoje zemlje jer osjećam odgovornost prema njoj
F

Posebno pohvaljujem učenice Katarinu Šimunić i Moniku Ranilović koje su sa svim peticama napisale državnu maturu, s tim da je Monika i prva na rang ljestvici iz hrvatskog jezika u državi, pohvalio je Robotić djevojke, čime su zaslužile pljesak svojih kolega.

Ne propustite

Maturanti Gimnazije Fran Galović danas su obilježili, kako je njihov ravnatelj Vjekoslav Robotić rekao, najsvečaniji i formalni završetak svog gimnazijskog obrazovanja.

– S ovim danom preuzimanja diplome završavate najteži oblik srednjoškolskog obrazovanja, a to je gimnazijsko obrazovanje na čemu vam od srca čestitam. Ovo su bile četiri godine ugodnog druženja i dobre suradnje, ali nimalo lake te ćete se njih najduže sjećati u svojem životu – riječi su ravnatelja gimnazije te je dodao kako ih na faksu čeka najveći dio sloboda koje treba znati iskoristiti i usmjeriti u ciljano korištenje vremena.

Njegova poruka njegovim sad već bivšim učenicima bila je da se nemaju čega sramiti, štoviše da mogu biti ponosni te je napomenuo kako su koprivnički gimnazijalci na desetak fakulteta među prvih pet na listama.

– Posebno pohvaljujem učenice Katarinu Šimunić i Moniku Ranilović koje su sa svim peticama napisale državnu maturu, s tim da je Monika i prva na rang ljestvici iz hrvatskog jezika u državi – pohvalio je Robotić djevojke, čime su zaslužile pljesak svojih kolega.

Lucija Begić iznenadila je samu sebe uspjehom // Foto: Matija Gudlin

Maturanti odnosno maturantice s kojima smo razgovarali uglavnom su zadovoljne rezultatima mature te su uspjele upisati fakultete koje su i željele.

Lucija Begić sama je iznenađena svojim uspjehom na maturi, jer je kako kaže, bila vrlo teška.

– Napisala sam maturu neočekivano dobro kako su mature svake godine sve teže te su nam i izborni predmeti bili jako teški. Iznenađujuće, ali najbolje sam napisala biologiju jer mi se činila vrlo teškom. Jako sam zadovoljna rezultatom i uspjela sam upisati stomatologiju, čemu se nisam nadala, iako je ona bila moj prvi izbor. – koja se prijavila još i na farmaciju i medicinu.

Iako joj se s licencom stomatologa i usavršavanje engleskog jezika pruža mogućnost za odlazak na rad u inozemstvo, želja ove mlade nade jest ostati u Hrvatskoj.

Karla Potroško na maturi je najbolje napisala engleski i zaradila peticu, ali njeno daljnje obrazovanje ići će u sasvim drugom pravcu.

Buduća liječnica Karla Potroško // Foto: Matija Gudlin

– Najmanje sam zadovoljna s matematikom, ona mi je bila najteža. Nisam zadovoljna kako je bio koncipiran test, bio je neočekivan u odnosu na prošle godine. Ipak, zadovoljna sam s maturom i mislim da sam napisala najbolje što sam mogla – dojmovi su mlade Karle.

Pred njom su idući tjedan upisi u Zagrebu, gdje je upala na medicinski fakultet.

– Iako sam se javila na hrpu fakulteta, medicina mi je oduvijek bila prvi izbor pa mi je drago da sam uspjela na nju upasti. Upala sam i na farmaciju, medicinsku biokemiju te medicinu u drugim gradovima – nabrojala je buduća liječnica.

S obzirom na stanje hrvatskog zdravstvenog sustava i egzodus hrvatskih liječnika u inozemstvo, ova mlada Koprivničanka misli da ima što pružiti svojoj zemlji i šalje optimističnu poruku.

– Vjerujem da ima za mene budućnosti i ovdje. Baš bih htjela ostati ovdje jer se osjećam odgovornom za ovu zemlju. Ne bih htjela biti jedna od onih koji ju napuštaju i odlaze van. Htjela bih sav svoj talent i trud iskoristiti u korist svoje zemlje – nadobudna je Karla.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Super druženje

FOTO I VIDEO / Veselo u Legradu za Dan općine, predstavile se udruge i projekt europske Amazone

Nastavlja se slavlje u povodu Dana općine Legrad. Danas su se u Parku Presvetog Trojstva predstavili članovi i članice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×