ljeto na šoderici

FOTO Kerekesh teatar oduševio premijerom Imovine, svi su kući otišli s osmijehom od uha do uha

Tekst i režiju Imovine potpisuje Jan Kerekeš, a u uprizorenju predstave na daskama pridružili su mu se Mirna Medaković Stepinac, Zoran Pribičević i Luka Petrušić.

09:15h
0
Imovina - Kerekesh teatar, Šoderica // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Prvotno odgođena premijera predstave Imovina održana je jučer u sklopu Ljeta na Šoderici. Ovom urnebesnom predstavom ujedno je i zatvoreno ovogodišnja manifestacija Ljeto na Šoderici, a unatoč koroni i svima novim mjerama, može se reći da je bila i više nego uspješna.


Tekst i režiju Imovine potpisuje Jan Kerekeš, a u uprizorenju predstave na daskama pridružili su mu se Mirna Medaković Stepinac, Zoran Pribičević i Luka Petrušić.

Imovina je jedna od najčešćih tema koje mogu posvađati braću. Iako postoje primjeri prilično ekstremnih rješenja problema, poput fizičkih obračuna, pa čak i smrti, ova imovina ipak nije vrijedna toga. Čovjek često drži do svog ponosa i ne popušta u svojim odlukama, no još je teže kad se s druge strane pregovora nalazi atraktivna pripadnica nježnijeg spola, djevojka Rafaela (Mirna Medaković Stepinac), posljednja prava ljubav pokojnog Dalibora Kontreca.

Sinovi pokojnog Dalibora, tj. braća Kontrec (Žec, Zvonkec i Brankec – Jan Kerekeš, Zoran Pribičević, Luka Petrušić) dolaze bez očekivanja, bez pameti, puni slabosti i otvorenih rana. Pitanje je samo koliko će biti uporni i na koje će sve načine koristiti svoje nesposobnosti i nedostatak inteligencije kako bi se domogli ostavštine njihovog oca. Do imovine preko zavođenja, voćnog seksa, mokraće i suza. Nitko nije rekao da će biti lako.

čitam...