Bujica

FOTO Kiša ne prestaje padati, voda teče cestama, Močile pod vodom, Roman Sabol: Nema poziva na 112, vidjet ćemo što donosi noć

Kao što nam je rekao Roman Sabol iz županijskog centra 112, dojava građana nema, a nema niti poplava u pravom smislu riječi. Ipak, upozorava da tako ne mora ostati do jutra.

20:44h
1
Foto: čitatelj

Kiša na koprivničkom području, a i u većem dijelu Koprivničko-križevačke županije, ne prestaje padati još od prošle noći.

To je stvorilo probleme, kanali uz cestu su se napunili, mjestimično se voda slijeva i na ceste, a pojedina područja, kao što je ulica Močile u Koprivnici i ulica Nikole Sertića, potpuno su pod vodom.

No, kao što nam je rekao Roman Sabol iz županijskog centra 112, dojava građana nema, a nema niti poplava u pravom smislu riječi. Ipak, upozorava da tako ne mora ostati do jutra.

– Vodotoci su očišćeni i još se nisu popunili, što ne znači da i neće tijekom noći i sutra, ako nastavi ovako padati. Noć će najviše pokazati, tijekom dana ljudi sami sebi najviše uspiju pomoći i ispumpati vodu – rekao je Sabol.

Što se tiče Močila, napominje da su tamo učestali problemi zbog slivnih voda i padalina, no da situacija još nije nigdje kritična.

Više informacija o eventualnoj šteti bit će poznato ujutro. Prema aktualnoj vremenskoj prognozi, kiša bi se trebala nastaviti i tijekom sutrašnjeg dana, no ne jako kao danas, dok bi u četvrtak trebala u potpunosti prestati.

Loading...