12.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dani općine Kloštar Podravski

FOTO Kloštar Podravski bogatim programom obilježava svoje dane, Tolušić: Načelnik Pavlović čini sve da mještani imaju što bolji život
F

S ponosom mogu reći da smo u ovom mandatu realizirali ključne projekte za općinu Kloštar Podravski, rekao je načenik Siniša Pavlović.

Ne propustite

Tijekom ovoga vikenda općina Kloštar Podravski obilježava svoje dane, a prigodne aktivnosti počele su već u petak te će se nastaviti do ranih jutarnjih sati ponedjeljka.

U petak su općinu posjetili mnogi ugledni gosti, uključujući ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, dožupana Darka Sobote, saborskog zastupnika Damira Felaka, generala Mladena Markača, brojnih načelnika općina, poduzetnika, predstavnika udruga i drugih gostiju.

Prije svečane sjednice okupili su se na otvaranju kružnog toka, jednog od najvećih i najvažnijih projekata za županiju kojim je poboljšana infrastruktura i podignuta razina sigurnosti za sve mještane, a posebice za osnovnoškolce.

Na samoj svečanoj sjednici općine, načelnik Siniša Pavlović okupljenima predstavio i druge ostvarene uspjehe i projekte u protekloj godini.

Foto: Matija Gudlin

– Velikim zalaganjem, voljom, trudom i radom postigli smo mnogo. S ponosom mogu reći da smo u ovom mandatu realizirali ključne projekte za općinu Kloštar Podravski. Prema Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije podnijeli smo prijavu za energetski učinkovit vrtić, a vrijednost projekta je milijun i 656 tisuća kuna.  Završetak tih radova očekuje se u travnju ove godine, a projekt je Ministarstvo sufinanciralo s 50 posto. S tvrtkom Rasco iz Kalinovca sklopljen je ugovor o javnoj nabavi novog malog komunalnog vozila za prikupljanje i odvoz otpada u vrijednosti od 880 tisuća kuna. Također smo podijelili 1000 kanti svim domaćinstvima. Imali smo i projekt kružnog toka koji je krenuo u srpnju 2016. godine i dovršen u studenom, a riječ je o ključnom i neophodnom projektu za općinu čija je vrijednost 4,2 milijuna kuna. Prijavili smo i projekt rekonstrukcije nerazvrstanih cesta, započeli s izradom dokumentacije za izradu dvorane uz osnovnu školu i pribavili smo sve potrebne dozvole, a projekt je vrijedan više od 9 milijuna kuna – nabrojio je načelnik najveće projekte.

Načelnik se također prisjetio vremena stvaranja Hrvatske i Domovinskog rata u kojem je, kako je rekao, stvoreno ono čemu je hrvatski narod težio, a on svojim radom nastoji služiti narodu.

– Shvatio sam da je moja misija biti odgovoran načelnik, ali to je i vrlo važan posao koji obavljam s puno savjesti i volje. Često je to vrlo težak i zahtjevan posao. Na našim političarima je vrlo velika odgovornost na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Svi danas nabrojeni projekti plod su provođenja dobre politike na svim razinama – ustvrdio je Pavlović.

Foto: Matija Gudlin

Župan Darko Koren uvjeren je kako je Kloštar Podravski pravi primjer kako se treba razvijati općina i kako lokalna samouprava treba djelovati.

– U svakom slučaju država treba sačuvati to izvorno biće koje živi u ovakvim malim sredinama. Općina Kloštar Podravski je po kilometraži najudaljenija od našeg županijskog središta, ali to ne znači da je isto toliko udaljena od naših srca. Svi projekti o kojima smo čuli dijelom su financirani od strane županije, i tako će biti i dalje – rekao je Koren.

Okupljenima se obratio i ministar Tomislav Tolušić te je pohvalio rad načelnika i napredak općine.

– Danas sam ovdje kao prijatelj, kao netko tko je često u ovoj općini i tko, možda i bolje od vas koji tu živite, vidi napredak koji se ovdje događa. U državi ima puno načelnika koji su inertni i zbog takvih neki kažu da nam općine ne trebaju. Mislim da se realno za Kloštar Podravski to ne može reći. Vaš načelnik je redovito u Ministarstvu, redovito se bori za svoje projekte i čini sve da svako od četiri naselja ima bolji i kvalitetniji život – smatra Tolušić.

Foto: Sanjin Bojić

Svečani program nastavljen je zajedničkim druženjem i ručkom, a za sve mještane i goste pripremljen je bogat kulturnoumjetnički, glazbeni i sportski program tijekom cijelog vikenda.

Članovi udruge Kloštranska paleta održali su svoju već tradicionalnu izložbu, a u večernjim satima za zabavu su bili zaduženi Mirko Švenda – Žiga i sastav Žiga-Žaga.

Za subotu je predviđeno natjecanje DVD-ova, nogometni turnir, izložba vina i natjecanje u kuhanju gulaša te podravska veselica uz Franju Barića.

U nedjelju nas očekuje tradicionalni sajam starina, domaćih proizvoda i ručnih radova gdje će se moći vidjeti starinske alate, pomagala, ukrasne predmete, ručne radove i domaće proizvode raznih OPG-ova. Osim toga, održat će se bogat kulturnoumjetnički program te večer šansone i domoljubne pjesme uz klavir i gitaru.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo nismo vidjeli

Jadan nastradao, Slađan skupljao otpad bez dozvole, kažnjen 1320 eura: Iako sam Rom, pošteno zarađujem!

Jedan 30-godišnjak će morati platiti kaznu od čak 1320 eura jer je "ulovljen" od inspektora kako bez dozvole skuplja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×