6.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO Komunalac obilježio 57. godišnjicu // Niže cijene odvoza otpada i vode, gradi se vanjski bazen
F

Ne propustite

Na prigodnoj svečanosti u Domu mladih koprivnički je Komunalac obilježio 57. godišnjicu od osnutka. Nazočni su bili predstavnici Grada Koprivnice na čelu s gradonačelnicom Vesnom Želježnjak, župan Darko Koren, gradski vijećnici te poslovni partneri Komunalca.

Tvrtka je nastala 26. travnja 1958. godine te je u početku pružala zanatske i građevinske usluge, a nakon izgradnje plinske mreže preuzela je i distribuciju plina. Kasnije se opseg djelatnosti povećavao, a isto tako su se povećavali prihodi i imovina.

Vrijednost imovine Komunalca od 2002. do danas povećala se tri puta te trenutno iznosi oko 500 milijuna kuna. Prošlu je godinu predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb opisala kao „vrlo burnu, tešku i zahtjevnu”. Između ostalog, u tvrtku-kćer izdvojene su Koprivničke vode, a u travnju su pripojena tri gradska poduzeća.

– Uspješno smo ih integrirali i kontinuirano smanjivali troškove, koji su niži za više od 500.000 kuna, a i dalje ih nastavljamo smanjivati. Dobili smo 32 radnika, 11 novih djelatnosti i imovinu vrijednu 60 milijuna kuna. Također smo restrukturirali Koming koji sad radi na daleko širem području, a gubitak mu je daleko manji nego ranijih godina. Ukupno je Komunalac u 2014. godini ostvario više od 188 milijuna kuna prihoda, a dobit iznosi više od četiri milijuna kuna – rekla je Maja Hleb.

Dodala je kako su ostvareni vrlo visoki ciljevi te je zadržana profitabilnost, zahvalila je svima, a posebno vrijednim radnicima.

– Vi ste tim kakav bi svatko trebao poželjeti – naglasila je.

Nastup učenika Osnovne škole "Đuro Ester" // Foto: Mario Kos

Hleb je najavila kako se Komunalac okreće drugačijoj strategiji i novim poslovnim modelima jer su se promijenila vremena, a isto tako i uvjeti te zakonski propisi.

– Želimo nastaviti smanjivati troškove poslovanja, povećavati prihode svih djelatnosti, povećavati kvalitetu komunalnih usluga te se okrenuti tržištu i razmišljati na tržišnim principima – poručila je predsjednica Uprave Komunalca, koja je potom predstavila nove web stranice Komunalca s novim servisima poput tražilice pokojnika.

Predstavljen je i projekt Recikliraj, a s prigodnim programom nastupila su i djeca iz Osnovne škole „Đuro Ester”.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak najavila je neke buduće poteze gradske vlasti vezane uz Komunalac.

– Počinjemo s izgradnjom vanjskog bazena, očekujemo i potpis ugovora s RCGO Piškornica koje smo dugo ‘bistrili’ te ćemo ih završiti na dobrobit građana, a od 2018. godine imat ćemo i manju cijenu smeća. Također ćemo smanjiti i cijenu vode. Nemamo prirez, a nećemo ga ni uvesti, jer radimo na dobrobit naših građana – zaključila je gradonačelnica Želježnjak.

{vsig}vijesti/04-2015/galerija-komunalac{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Parlamentarni izbori 2024.

[IZBORI] Jakšić, Sobota, Lacković i Golubić idu u Sabor, evo tko je od njih dobio koliko glasova birača

Parlamentarni izbori su pri kraju, obrađeno je oko 88 posto glasova, a već je sada izgledno tko će od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×