FOTO: Koncert klasične gitare i šansona u Đurđevcu

12:40h
0

 


U atriju Starog grada u Đurđevcu održan je koncert klasične gitare i šansona. U organizaciji Centra za kulturu Đurđevac koncert je održao kantautor iz Ferdinandovca Darko Marić sa svojim gostima Dariom Kopričanec i Ivanom Rep.

Darko Marić se bavi glazbom od najranije mladosti. Od polaska u glazbenu školu do danas bavi se glazbom kroz vremensko razdoblje od 40-tak godina svirajući u raznim glazbenim grupama, razne instrumente, dok je 10-tak godina djelovao i kao crkveni glazbenik na orguljama. Oprobao se gotovo u svim žanrovima glazbe, ali u posljednje vrijeme najviše se bavi klasičnom gitarom i skladanjem i izvođenjem šansona. Posljednjih godina gotovo redovito sudjeluje na Glazbenom festivalu Podravine i Podravlja u Pitomači, gdje je ukupno kao skladatelj pobijedio 3 puta a dva puta kao izvođač.

Daria Kopričanec iz Turnašice redovito sudjeluje kao vokalna solistica na Glazbenom festivalu Podravine i Podravlja u Pitomači. U svom prvom nastupu na Festivalu pobijedila je sa skladbom Darka Marića “Drava” na večeri Podravine 2009. godine. U posljednje vrijeme sama piše i tekstove za svoje pjesme s kojima je uspješno nekoliko puta nastupila na istom Festivalu.

Ivan Rep iz Podravskih Sesveta glazbenik je i slikar. Od najranije mladosti bavi se glazbom, svirao je u nekoliko pop i rock bandova. U posljednje vrijeme najviše voli svirati na harmonici.

tekst, foto i video: Branko Novosel

{webplayer video=https://www.youtube.com/watch?v=eqiPSpnLjtY type=youtube}

{vsig}kultura/08-2014/140811-sansona{/vsig}

 

 

čitam...