ZALJUBELJNICI U BRZINU

FOTO Koprivničanci Dominik Nikšić i Alen Majstorović dominirali na moto-utrkama Prvenstva Hrvatske

Vikend pun iznenađenja, odlične vožnje, adrenalina i emocija uspješno je zaključen.

17:00h
0
Foto: Miroslav Blažek

Koprivnica je imala svoje predstavnike na protekli vikend održanoj utrci ubrzanja u Goričanu pod organizacijom Metalni Racing Team-a koja se vozila za Prvenstvo Hrvatske, a pod Hrvatskim motociklističkim savezom, te na utrci Kupa Goričana.


Nastupili su Dominik Nikšić (Kawasaki zx6r klasa Pro 600), Alen Majstorović (Kawasaki zx10r klasa Pro Open), Renato Štauber (Suzuki gsxr1000 klasa Serija Open) i Marko Pintarić (Kawasaki zx10r klasa Serija Open).

U subotu, Nikšić je bio nedodirljiv te je stigao do prvoga mjesta svoje klase. Majstorović, nakon pauze, došao je isprobati novi motor, a kući otišao s odličnim drugim mjestom. Pintarić je završio kao četvrti, dok Štauber nije vozio na prvi dan vikenda.

Nedjeljno jutro ponovno je pokazalo kako motori ‘dobro idu’ zbog čega su padali osobni rekord. Nikšić je nastavio gdje je stao dan ranije, osvojivši prvo mjesto s oborenim rekordom Hrvatske u svojoj klasi. Svega 35 tisućinki dijelilo ga je od povijesnog probijanja devet sekundi što nije uspjelo nikome u Europi. Majstorović je manjom greškom stigao do trećega mjesta za PH, kao i do iste pozicije u kontekstu Kupa.

Štauber je, zanimljivo, bio toliko dobar da je probio vrijeme od 9,2 sekunde što je prebrzo za njegovu klasu te je, unatoč probaju osobnog rekorda, diskvalificiran. Ipak, bio je iznimno sretan ostvarenim. Sjajno je vozio i Pintarić. Za dlaku mu je izmaknulo postolje, osvojio je četvrto mjesto.

Vikend pun iznenađenja, odlične vožnje, adrenalina i emocija uspješno je zaključen.

čitam...